Contrabandă: Poliţiştii au ridicat 363.500 de ţigarete, 288.000 de lei și 25.560 de euro

0

La data de 5 iulie a.c., polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, cu suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, au efectuat 53 de percheziții domiciliare, în județele Călărași, Ilfov, Giurgiu și în municipiul București.

S-au găsit și 2.500 de articole pirotehnice

Activitățile s-au desfășurat în cadrul unui dosar penal, aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Călărași, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Călărași, în care s-au efectuat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă cu țigarete. Din cercetări a rezultat că, în perioada ianuarie – iunie a.c., mai multe persoane ar fi achiziționat, transportat și depozitat importante cantități de țigarete, provenite din contrabandă și ulterior oferite spre comercializare, pe raza județului Călărași. În urma perchezițiilor, poliţiştii au ridicat 363.500 de ţigarete, 288.000 de lei, 25.560 de euro, 100 de lire sterline, o armă de foc neletală, 16 cartușe, precum și aproximativ 2.500 de articole pirotehnice.

Prejudiciu de 250.000 lei

Anterior acestei acţiuni, în urma activităţilor de cercetare desfăşurate în cadrul dosarului penal aflat în instrumentare, poliţiştii au mai confiscat 340.000 de țigarete, prejudiciul adus bugetului de stat ridicându-se la aproximativ 250.000 de lei. 38 de persoane au fost conduse la sediul poliției, pentru audieri, iar, în urma administrării probatoriului, 18 persoane, cu vârste cuprinse între 19 și 62 de ani, au fost reținute pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate magistraților, în cursul acestei zile, cu propunere de arestare preventivă. Acțiunea a beneficiat de suportul Unității Teritoriale de Analiză a Informațiilor București. La activități au participat și polițiști ai Direcției Generale de Poliție a Municipiului București și ai Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov.

About author

No comments

Recomandări