AcasăActualitateAmelia Giurcan anunță Proiectul de Înființare a Centrului de Îngrijiri Paliative în...

Amelia Giurcan anunță Proiectul de Înființare a Centrului de Îngrijiri Paliative în Călărași

Amelia Giurcan, președintele USR Călărași, consilier județean și candidat al USR pentru Primăria Călărași, aduce în atenția comunității un proiect vital: înființarea unui Centru de Îngrijiri Paliative în Călărași. Acest centru va oferi îngrijire specializată și suport medical pentru pacienții aflați în stadii avansate ale bolilor cronice sau terminale, precum și pentru familiile acestora.

„Înființarea Centrului de Îngrijiri Paliative în Călărași este un proiect de suflet la care lucrez încă din 2020. Comunitatea noastră se confruntă cu o nevoie urgentă de servicii de îngrijire specializată pentru cei aflați în stadii avansate ale bolilor cronice sau terminale. Acest centru va aduce beneficii semnificative, furnizând suport medical și emoțional esențial atât pacienților, cât și familiilor acestora”, a declarat Amelia Giurcan.

Centrul va dispune de 100 de paturi pentru pacienți și va oferi, de asemenea, servicii de îngrijire la domiciliu pentru 50 de beneficiari. Echipa multidisciplinară va include profesioniști din diferite domenii, inclusiv medici, asistente medicale, asistenți sociali, psihologi și voluntari special pregătiți, care vor colabora pentru a răspunde nevoilor fizice, emoționale, sociale și spirituale ale pacienților și familiilor lor. Serviciile furnizate în cadrul îngrijirii paliative pot include controlul simptomelor, gestionarea durerii, consiliere și suport emoțional, asistență în luarea deciziilor medicale, coordonarea serviciilor de sănătate și planificarea îngrijirii.

Proiectul a ajuns deja într-un stadiu avansat, după ce Amelia Giurcan a depus oficial proiectul de hotărâre la Consiliul Județean Călărași pe data de 17 aprilie.

„Acest proiect este vital pentru îmbunătățirea calității vieții în comunitatea noastră și mă angajez să îl duc la bun sfârșit, atât în calitate de consilier județean, cât și ca viitor primar al municipiului Călărași”, a adăugat Amelia Giurcan.

În județul Călărași, cu o populație de peste 300.000 de locuitori, accesul la îngrijiri paliative este limitat, pacienții fiind nevoiți să călătorească la București pentru astfel de servicii. Înființarea acestui centru va reduce semnificativ această povară și va asigura îngrijirea necesară aproape de casă.

„Oamenii care suferă de boli grave și familiile lor merită un loc în care durerea lor să fie alinată și să primească îngrijirea necesară. Centrul de Îngrijiri Paliative din Călărași este esențial pentru a oferi acest sprijin. Împreună putem crea un mediu de compasiune și grijă, aproape de casă”, a concluzionat Amelia Giurcan.


Îngrijirea paliativă se concentrează pe ameliorarea suferinței și îmbunătățirea calității vieții pacienților care se confruntă cu boli grave, cum ar fi cancerul, afecțiunile cardiovasculare, afecțiunile neurologice progresive și alte boli terminale.

Îngrijirea paliativă se concentrează, de asemenea, pe comunicarea deschisă și onestă între pacient, familie și echipa medicală, pentru a asigura o înțelegere clară a situației și a opțiunilor disponibile. Aceasta poate fi oferită împreună cu tratamentul curativ sau ca singura formă de îngrijire în stadiile avansate ale unei boli. Scopul principal este de a oferi confort și sprijin atât pacientului, cât și familiei sale în gestionarea simptomelor și a suferinței asociate cu boala, în timp ce le permite să trăiască cât mai bine posibil.

Comandat de Uniunea Salvați România – Filiala Județeană Călărași
Cod mandatar: 21240009

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Must Read