151.588.740 este suma aprobată la finanțare, în cursul lunii iunie, de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, pentru înființarea sistemului de distribuție a gazelor naturale în comunele Mănăstirea, Chiselet și Spanțov. Banii sunt alocați prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.
La acest moment, la nivelul comunei Chiselet s-au făcut demersuri pentru contractarea serviciului de proiectare tehnică.
În procedură simplificată, a fost deschisă licitația pentru proiectare, asistență tehnică și execuție lucrări pentru obiectivul de investiții „Realizare piste de biciclete în cadrul UAT Comuna Chiselet, județul Călărași”. Suma a fost atrasă printr-un proiect depus în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, Componenta 10 – Fond Local – asigurarea infrastructurii pentru transportul verde, derulat cu fonduri provenite de la Uniunea Europeană.
Licitația are ca dată de finalizare ziua de 23.08.2023, cu o valoare estimată la 1.590.132 lei (321.238 euro). Contractul de finanțare a fost semnat la data de 13.12.2022.
Contractul presupune servicii de proiectare, asistență tehnică pe toată perioada de execuție, dar și execuție efectivă a lucrărilor, având un termen de finalizare de 8 luni și o perioadă minimă de garanție a lucrărilor de minim 36 luni.
Pista de biciclete va avea o lățime de 1:00 m, cu o lungime de 4 kilometri, încadrată cu borduri de 10×15 cm. Pista începe din strada Dafinului, tronson 2, merge pe strada Roșu Ion, apoi pe strada Ghiocelului, până pe strada Dumitru Popescu Chiselet – tronson 2, traseul trecând apoi în dreptul străzii Eroilor, cu ieșire la DN31 și merge până la strada Brutăriei și intră pe strada Dumitru Popescu Chiselet – tronson 1, urmând să se închidă la intersecția cu strada Vântului.

Mihai Penu, primarul comunei Chiselet, afirmă că implementarea acestui proiect va avea multiple beneficii:
- reducerea timpilor de deplasare a locuitorilor către zonele de interes;
- reducerea cheltuielilor cu consumul de combustibili;
- reducerea noxelor poluante și a prafului;
- creșterea gradului de accesibilitate la procesul de învățământ a elevilor;
- îmbunătățirea infrastructurii fizice de bază în spațiul rural;
- îmbunătățirea accesului la servicii de bază ale populației;
- creșterea numărului de obiective în vederea unei dezvoltări durabile.
Elaborarea / actualizarea în format GIS (Geographic Information System) a documentațiilor de amenajare a teritoriului și de planificare urbană în cadrul UAT Chiselet este un alt proiect câștigat de administrația locală, în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, derulat prin Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. Valoarea totală a acestuia este de 159.640 lei, având număr de înregistrare 129015/15.11.2022.
S-au achiziționat servicii de consultanță pentru accesarea de fonduri, de la nivelul Uniunii Europene, pentru dezvoltarea infrastructurii pentru managementul gunoiului de grajd și a altor deșeuri agricole compostabile, prin Planul Național de Redresare și Reziliență – Componenta 3, Subvenția I2 – sisteme integrate de colectare și valorificare a gunoiului de grajd.
Se vor elabora:
- cereri de finanțare nerambursabilă și anexe;
- verificarea documentelor anexă la cererea de finanțare, din punct de vedere al conformității și eligibilității;
- asistență pentru înregistrarea și depunerea proiectului la finanțator;
- asistență pentru întocmirea răspunsurilor la solicitările de informații suplimentare;
- asistență pentru depunerea documentelor necesare pentru etapa de contractare.
Se derulează, totodată, un contract pentru asigurarea serviciilor de consultanță în vederea obținerii finanțării și implementarea unui proiect de investiții constând în înființarea unui parc fotovoltaic, care să asigure consumul instituțiilor locale și a sistemului de iluminat public.
În ultimii ani, în cadrul celor două etape ale Programului Național de Dezvoltare Locală, pentru reabilitarea și asfaltarea drumurilor de interes local a fost atrasă suma de 11.449.002 lei, în cadrul primei etape, și de 7.380.101, în cadrul etapei a doua, cu un total de 18.829.103 lei.
Se elaborează studiul de fezabilitate pentru obiectivul „Construire centru de colectare prin aport voluntar” – Componenta C3 – Managementul Deșeurilor, cu o valoare de 778.720 euro, proiect depus în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență.
Totodată, în cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”, comuna Chiselet beneficiază de finanțări totale de 16.000.000 lei, sumă care va fi folosită pentru modernizarea de drumuri de interes local.