3 proiecte sunt în derulare, pe raza comunei Dragalina, cu finanțare venită prin Compania Națională de Investiții:
- reabilitare și modernizare a străzilor din satul Dragalina, cu un buget total de 5.328.482 lei;
- reabilitare termică și energetică a dispenasarului uman, cu un buget total de 3.875.611 lei;
- construire bază sportivă tip 1, în satul Dragalina, cu un buget total de 8.513.309 lei.


Gabriel Stanciu, primarul comunei Dragalina, ne spune că alte 4 proiecte, depuse tot la Compania Națională de Investiții, așteaptă să fie aprobate la finanțare:
- reabilitare și modernizare străzi afectate în urma inundațiilor, sat Dragalina;
- construire internat și cantină în cadrul Liceului Tehnologic Duiliu Zamfirescu;
- extindere rețea de apă potabilă și execuție puț forat în cartierul Ioaniu, din satul Drajna Nouă;
- așezământ cultural amplasat pe strada poștei, sat Dragalina.
22.900.000 lei este suma alocată UAT Dragalina, în cadrul Programului Național de Investiții Anghel Saligny, derulat prin Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației:
- reabilitarea și modernizarea străzilor din satul Drajna Nouă – 5.529.227 lei;
- reabilitare, extindere rețea de apă potabilă, reabilitare stație tratare apă, contorizare pentru satul Dragalina și construire foraj apă în satul Constantin Brâncoveanu – 8.607.846 lei;
- extindere rețea de canalizare menajeră și extindere stație de epurare în satul Dragalina – 8.762.190 lei.
Toate lucrările se află în execuție.
Alte 6 proiecte au fost accesate de UAT Dragalina, cu fonduri provenite de la Uniunea Europeană, prin Planul Național de Redresare și Reziliență:
- elaborarea / actualizarea și/sau transpunerea în format GIS a Planului Urbanistic General și a Regulamentului Local de Urbanism – 820.121 lei;
- asigurarea infrastructurii pentru transportul verde – piste pentru biciclete, în satul Dragalina – 292.900 lei;
- reabilitarea moderată a Liceului Tehnologic Duiliu Zamfirescu și creșterea eficienței energetice a acestuia pentru îmbunătățirea serviciilor prestate – 702.964 lei;
- sistem inteligent de management și retehnologizare, completare și înlocuire sistem video public stradal – 833.674 lei;
- creșterea eficienței enrgetice și gestionarea inteligentă a energiei în corpul secundar (C2) al Școlii Gimnaziale nr. 1, din structura Liceului Tehnologic Duiliu Zamfirescu Dragalina – 1.180.506 lei;
- Reabilitarea moderată a stației de captare a apei din satul Dragalina și creșterea eficienței energetice a acesteia – 702.964 lei.
4.533.129 lei este suma atrasă de UAT Dragalina, prin Planul Național de Redresare și Reziliență, bani proveniți de la Uniunea Europeană.
Un alt proiect, depus la Ministerul Educației, vizează dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale pentru Liceul Tehnologic Duiliu Zamfirescu, cu fonduri provenite prin Planul Național de Redresare și Reziliență.
Prin Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, a fost aprobat proiectul de înființare a unui centru de colectare selectivă a deșeurilor, cu aport voluntar. Proiectul se află în faza de obținere a avizelor și de aprobare a planului urbanistic zonal. La același minister, s-a depus proiectul privind extinderea rețelei de canalizare menajeră și extindere stație de epurare, pentru satul Dragalina.
Prin Administrația Fondului pentru Mediu, se vizează obținerea de fonduri pentru alte 3 proiecte:
- reducerea emisiilor de CO2 prin înființarea de stații de reîncărcare pentru vehicule electrice – aprobat;
- realizare piste pentru biciclete – depus;
- creșterea eficienței energetice a sistemului de iluminat public în comuna Dragalina – depus.
Prin Programul Operațional Infrastructură Mare, derulat tot cu fonduri provenite de la Uniunea Europeană, s-au obținut fondurile necesare pentru un alt proiect care urmează să fie derulat de UAT Dragalina: înființare parc fotovoltaic, în vederea producerii de energie din surse regenerabile pentru consum propriu.
În cursul lunii iunie a anului curent, comunei Dragalina i-a fost repartizată suma de 8.218.829 lei, pentru realizarea de sisteme de distribuție a gazelor naturale, inclusiv branșamente, precum și a racordurilor la sistemul de transport al gazelor naturale. Banii provin de la bugetul național, fiind repartizați, prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny, de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.