- Călărașiul Dezvoltat
Înființare parc industrial în zona de nord, construirea de noi locuințe prin extinderea spațiului locuibil și prin programele privind locuințele sociale și de tip ANL. Promovarea potențialului turistic, nișat, în primă fază, pe atragerea bucureștenilor pentru zilele de weekend.
Obiectivul strategic de dezvoltare este construirea podului peste Dunăre, lângă Călărași, și transformarea zonei în hub logistic.
2. Călărașiul sigur și curat
Reformarea Poliției Locale și crearea unui sistem integrat de monitorizare cu camere video a municipiului pe: bulevarde, străzi, școli, piețe și parcuri.
Realizarea unui grad înalt de curățenie a spațiilor publice, a piețelor, străzilor, bulevardelor, parcurilor. Creșterea numărului de coșuri de gunoi în spațiile publice și amplasarea de toalete publice (cu autospălare) în fiecare piață și parc. Realizarea unui program coerent de Dezinsecție, Dezinfecție și Deratizare, la nivelul municipiului.
3. Călărașiul emancipat
Sport – Reînființarea echipei de handbal și promovarea în prima ligă, susținerea performanței la nivel de cluburi sportive, finanțarea bazei materiale la nivel de copii și încurajarea sportului pentru toți, construirea Centrului Sportiv dintre Parc Dumbrava și Parc Jirlău și, a cel puțin, trei săli de sport, aparținând unităților de învățământ. Amenajarea, în fiecare parc, a unui loc dotat cu aparate de fitnes exterioare.
Cultură – Susținerea și promovarea de evenimente culturale și festivaluri specifice, înființarea Muzeului Municipal de Artă, în care se vor desfășura și cursuri pentru copii și tineri, în domenii cum ar fi: pictura, sculptura, modelajul, muzică. Demararea înființării Centrului Cultural Municipal, odată cu reabilitarea fostelor cinematografe Orizont și Victoria, și transformarea scenei din Dumbrava, în Teatru de Vară.
Educație – Creșterea cifrelor de școlarizare în învățământul liceal, prin creșterea capacității de cazare și de transport, pentru elevii din afara orașului, îmbunătățirea condițiilor de studiu și asigurarea bazei materiale. Înființarea unui Observator Astronomic, prin reabilitarea Turnului de Apă, din spatele Muzeului Dunării de Jos. Amenajarea spațiilor rutiere Kiss&Ride, pentru preluarea elevilor din Școli și Grădinițe, atunci când sunt aduși la unitatea de învățământ.
4. Călărașiul în care îmi place să trăiesc
Parcuri – Modernizarea falezei parcului central și construirea podului pietonal și de biciclete, peste Borcea spre Plaja Mare. Întreținerea adecvată a spațiilor verzi și amenajarea peisagistică a parcurilor din oraș. Extinderea parcului Jirlău pe celălalt mal al lacului și transformarea zonei în Arie Naturală Protejată Urbană. Întreținerea adecvată a arborilor din oraș.
Mediu – Politica de împădurire urbană pentru creșterea calității aerului și scăderea temperaturii medii din oraș, pe timp de vară, prin plantarea a 10.000 de copaci maturi și amenajarea unei perdele forestiere, de jur-împrejurul municipiului, în parteneriat cu agenții economici din zona industrială. Achiziționarea unei stații mobile de monitorizarea a calității aerului, care să fie utilizată în scopul determinării poluării și a factorilor asociați și comunicarea datelor către instituțiile abilitate, în scopul aplicării măsurilor ce se impun.
Amenajări urbane – Realizarea prelungirii străzii Locomotivei, dinspre SUPECO către Complexul Catex și Gara CFR. Demararea amenajării zonei Agricol-Orizont-Big, pentru a deveni Centrul Nou al municipiului. Reabilitarea termică a locuințelor și asfaltarea străzilor. Realizarea a două parcări supraetajate (Centru civic, zona Big). Regulament Local de Urbanism, care să fie respectat întocmai. Susținerea locurilor de socializare pentru pensionari.
Transport – Înființarea unei linii de autobuz pentru zona industrială și înființarea de stații temporare în cartierele Mircea Vodă, Măgureni și în Cărămidari (pe linia nouă). De asemenea, va funcționa pe perioada de vară o rută pentru turism și agrement, dinspre Gară către centrul orașului, cele trei plaje și Chiciu.
Sănătate – Realizarea unor obiective de investiții specifice, în funcție de finanțările existente, pe partea de servicii sociale și de sănătate.
5. Primăria pentru călărășeni
Digitalizarea funcționării primăriei, astfel încât o bună parte dintre situații să fie rezolvate de către călărășenii care utilizează internetul, cu ajutorul telefonului sau al calculatorului. Transparentizarea deciziilor din cadrul primăriei, cum ar fi: evaluarea dosarelor pentru locuințe sociale sau de tip ANL, finanțarea asociațiilor sportive, ONG-urilor etc., precum și transmiterea, în direct, a ședințelor de consiliu local.
Organizarea de dezbateri reale cu cetățenii, mai ales pentru deciziile importante, cum ar fi: Bugetul de Venituri și Cheltuieli, Planul Urbanistic General etc. Un rol important îl vor avea și discuțiile la nivel de cartier. Relația Primăriei cu călărășenii se va baza pe respect și pe dorința de rezolva problemele cetățenilor.
Comandat de PNL Călărași; CUI Mandatar 21240015