AcasăAnunțuriAcțiune de informare și responsabilizare a cetățenilor din municipiul Călărași

Acțiune de informare și responsabilizare a cetățenilor din municipiul Călărași

În luna mai 2018, personalul SERVICIULUI PUBLIC PENTRU GESTIONAREA CÂINILOR FĂRĂ STĂPÂN CĂLĂRAȘI din cadrul PRIMĂRIEI CĂLĂRAȘI, a inițiat o acțiune de informare și responsabilizare a cetățenilor din municipiul Călărași, ce locuiesc în cartierele Mircea Vodă și Ceremac, în special cei ce locuiesc la case și dețin canine, despre  ”CAMPANIA GRATUITĂ DE STERILIZARE ȘI MICROCIPARE A CÂINILOR DE RASĂ COMUNĂ CU STĂPÂN”, susținută de Primăria Călărași, în perioada aprilie-decembrie 2018. Scopul acestei campanii este evitarea înmulțirii necontrolate a caninelor, care ulterior sunt lăsate libere pe domeniul public, agresând cetățenii. În cadrul acestei acțiuni, au fost distribuite 560 flyere și sau purtat discuții directe cu cetățenii explicându-le beneficiile sterilizării și microcipării.

De asemenea au fost efectuate 8 acțiuni, în parcurile din municipiu, de responsabilizare a deținătorilor de canine ce frecventează zona, privind comportamentul și obligațiile acestora în locurile expuse publicului, ocazie cu care au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale în valoare de 2700 lei și 15 ”avertismente scrise”, pentru nerespectare prevederilor H.C.L. 166/2017.

Totodată, au fost rezolvate 29 de sesizări, primite prin intermediul postului telefonic de dispecerat 0371069701, funcțional 24/24, privind prezența a mai multor canine lăsate libere pe domeniul public ce agresau  cetățenii. Au fost capturați de echipajele de captură un număr de 92 de canine și predate clinicii veterinare din cadrul ADĂPOSTULUI DE ANIMALE. În această perioadă au fost adoptate 21 de canine din care 10 în Anglia și Olanda. Au fost depuse 100 intenții de adopție de trei O.N.G.- uri (OAKWOOD DOG RESCUE, HOPE- ANGLIA și DOGS AELOPTEONS NEDERLAND – OLANDA), cu scopul adoptării caninelor de cetățeni din state membre U.E.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Must Read