AcasăFlashAu băut suc de la chioșcul școlii și au ajuns la spital

Au băut suc de la chioșcul școlii și au ajuns la spital

Alertă de toxiinfecție alimentară, la o școală din Călărași. Este vorba de Școala cu clasele I-VIII Nicolae Titulescu. S-a întâmplat în cursul zilei de ieri, după-amiaza. 6 elevi, toți în vârstă de 12 ani, au băut dintr-o sticlă de suc achiziționată de la un magazin care funcționează în incinta unității de învățământ.

Bombă de suc

Cel mai probabil au băut sucul denumit Bombiță, îmbuteliat într-un recipient cu capacitatea de 500 ml, în formă de grenadă. Producătorul, conform unor date, este firma Adeline Production Voluntari. Sticla de suc era neetichetată. Elevii au acuzat dureri abdominale și stări de vomă. Reprezentanții unității de învățământ ne spun că a fost apelat imediat numărul unic de urgență 112, copiii fiind transportați la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Călărași. „Ei au spus că au băut toți dintr-o sticlă de suc.” Directoarea adjunctă Adriana Constantin ne spune că s-a decis ca toți elevii care au acuzat respectivele simptome să fie consultați de cadre medicale de specialitate.

Au fost spitalizați

Două chioșcuri funcționează în incinta unității de învățământ. Chioșcul de unde a fost cumpărat sucul, la acest moment, este închis. Chioșcul comercializează dulciuri și sucuri, inclusiv sucuri acidulate. Costel Chițu, celălalt director adjunct, ne spune că s-a ținut permanent contactul cu familiile copiilor care au acuzat simptomele respective. Sucul a fost retras de la comercializare. Elevii au fost spitalizați pe timpul nopții, dar azi vor veni din nou la cursuri. Se vor face teste specifice pentru a se determina cauza declanșării respectivei toxiinfecții alimentare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Must Read