AcasăAnunțuriCiclism prin Grădiștea –Tradiție , Cultură și Natură

Ciclism prin Grădiștea –Tradiție , Cultură și Natură

Comuna Grădiștea, județul Călărași a implementat proiectul „Piste pentru cicliști – cale de valorificare a tradițiilor și potențialului economico-social al comunei Grădiştea, judeţul Călăraşi” şi „Conservarea specificului local prin organizarea de târguri tradiţionale şi evenimente culturale, utilizarea mijloacelor de prezentare on-line a patrimoniului natural şi cultural al comunei Grădiştea”.

Valoarea totală a proiectului este de 566.635 lei, din care valoarea eligibilă este de 456.401 lei, valoare TVA de 110.234 lei, iar valoarea de cofinanţare de 2.189 lei. Perioada de implementare  a proiectului este de 12 luni.

Pista pentru cicliști se desfășoară de-a lungul Drumului Național 31 Călărași- Oltenița, pe partea stângă , cu o lungime de 5641 m. Începe de la lacul Gălățui din satul Rasa la km 10 pe DN31, si se termină în satul Grădiștea în dreptul străzii Buzesti. Pista are o lățime de 1,0 m și 29 platforme de încrucișare cu lungimea de 8 m și lățimea de 1,0 m, amplasate la cca. 200 m una de alta.

În data de 15 august, la Grădiștea se sărbătorește “Ziua Comunei, a Marinei și a pescarilor” , eveniment organizat în mod tradițional în fiecare an în preajma zilei de 15 august- Sfânta Marie Mică (Adormirea Maicii Domnului). În cadrul evenimentului , pe lângă manifestările care au loc tradițional, se va organiza și un târg cu produse agro – alimentare și de artizanat.

Comuna Grădiștea este o localitate Dunăreană cu acces la mai multe lacuri ai cărei locuitori pe lângă agricultură au practicat și pescuitul (lucru dovedit de artefactele descoperite pe teritoriul comunei în cele trei situri arheologice). În mod tradițional pentru locuitorii comunei această dată este o sărbătoare.

Datorită proiectului și a pistei de cicliști care se va realiza, această sărbătoare va contribui la promovarea turismului local și la dezvoltarea durabilă a zonei.

 

Pentru mai multe informații,

Oana-Denisa Glăvan

Primaria comunei Grădiștea, judet Călărași

Tel: 0242/336.017 , E-mail: achizitiigradistea@yahoo.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Must Read