AcasăFlashCiclism prin Grădiştea – tradiţii, cultură şi natură

Ciclism prin Grădiştea – tradiţii, cultură şi natură

Comuna Grădiștea, județul Călărași a implementat proiectul „Piste pentru cicliști – cale de valorificare a tradițiilor și potențialului economico-social al comunei Grădiştea, judeţul Călăraşi” şi „Conservarea specificului local prin organizarea de târguri tradiţionale şi evenimente culturale, utilizarea mijloacelor de prezentare on-line a patrimoniului natural şi cultural al comunei Grădiştea”

Valoare totală a proiectului este de 665.906 lei, din care valoarea eligibilă este de 516.603 lei, valoare TVA de 127.260 lei, iar valoarea de cofinanţare de 22.043 lei. Perioada de implementare  a proiectului este de 12 luni.

Pista pentru cicliști se desfășoară de-a lungul Drumului Național 31 Călărași- Oltenița, pe partea stângă , cu o lungime de 5641 m. Începe de la lacul Gălățui din satul Rasa la km 10 pe DN31, si se termină în satul Grădiștea în dreptul străzii Buzeşti. Pista are o lățime de 1,0 m și 29 platforme de încrucișare cu lungimea de 8 m și lățimea de 1,0 m, amplasate la cca. 200 m una de alta.

În 29 iunie, la Grădiștea se va serba Ziua Internaţională a Dunării. Această zi marchează semnarea Convenţiei privind cooperarea pentru protecţia şi utilizarea durabilă a fluviului Dunărea, eveniment care a avut loc pe 29 iunie 1994, la Sofia (Bulgaria). Ansamblul Folcloric “Brâulețul Dunării” va susține un spectacol la Căminul Cultural, acolo unde vor fi amplasate și cele două casuțe de lemn destinate valorificării produselor locale. Vor fi inițiate concursuri pentru elevii școlilor din localitate care vor avea ca tematică Dunărea, modalități de conservare a patrimoniului Dunărean. Vor fi organizate expoziții având ca tematică fluviul.

Prin această investiţie se încearcă revitalizarea spirituală şi culturală a comunei, dezvoltarea spiritului civic al locuitorilor, prin promovarea tradiţiilor culturale locale, cu ocazia fiecărei manifestaţii cultural artistice.

Pentru mai multe informații,

Oana-Denisa Glăvan

Primaria comunei Grădiștea, judet Călărași

Tel: 0242/336.017 , E-mail: achizitiigradistea@yahoo.com

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Must Read