Flash

Privind contractarea unui împrumut bancar pentru modernizarea străzilor din municipiul Călărași

Joi, 29 martie, în ședința Consiliului Local Călărași, a fost aprobat proiectul privind contractarea unei finanțări rambursabile interne în valoare de  42.000.000 lei, pe o perioadă de 15 ani,din care 3 ani perioadă de tragere și 12 ani perioadă de rambursare .

Potrivit anexei la proiect, următoarele obiective se propun a fi realizate din acest împrumut bancar:

Nr.

Crt.

Denumire lucrare Valoare
1. Modernizare str. Varianta Nord (tronson DN21- Prelungirea București):

13.000.000

2. Modernizare străzi în Cartierul Mircea Vodă:

12.000.000
3. Rețea canalizare menajeră și pluvială Cartier Măgureni

4.000.000
4. Modernizare străzi Cartier Măgureni:

6.000.000
5. Modernizare str. Plevna 2.000.000
6. Modernizare str. Rahova 1.800.000
7. Modernizare str. Viitor 1.770.000
  Modernizare str. Prelungire aIndependenței ( tronson CF-str. Păcii) 1.280.000
8.. Modernizare str. Aeroportului(Caișilor) 150.000
  TOTAL: 42.000.000

Pe perioada derulării împrumutului bancar, ori de câte ori este nevoie, obiectivele de investiții pot suporta modificări de sume (funcție de indicatorii tehnico-economici ce vor reieși în urma proiectării)sau chiar completarea lor, în funcție de priorități și de corelarea cu alte lucrări, în special cele de rețele subterane.

După cei trei ani de tragere a creditului în valoare de 42.000.000 lei, în condițiile contractării cu o dobândă ROBOR 3M(2,09)+marja fixă de 1,5%, gradul de îndatorare cel mai mare, cumulând cele doua credite (25.000.000 lei și 42.000.000 lei)ar fi în anul 2023 de 9,91%, adică serviciul total al datoriei va fi de 7.809 mii lei raportat la o medie veniturilor proprii de 78.811 mii lei. Acest lucru înseamnă că în anul 2023 rata datoriei publice lunare nu va fi mai mare de 651 mii lei, în condițiile menținerii dobânzilor prezentate mai sus.

Menționăm faptul că acest proiect ce implică modernizarea străzilor din municipiul Călărași nu a fost votat de către grupul consilierilor locali ai PSD.

BIROUL DE PRESĂ

Fit Couples Share Tips On Working Out Together