AcasăActualitateFestivalul Concurs Național de cultură și civilizație „CDIdei în cărți”- etapa județeană

Festivalul Concurs Național de cultură și civilizație „CDIdei în cărți”- etapa județeană

Casa Corpului Didactic Călărași a organizat luni, 27.05.2024, Festivalul Concurs Național de cultură și civilizație „CDIdei în cărți”-etapa judeteană,  ajuns la  a IX-a ediție. Inspirat de activitatea de animație de lectură “Muzeul Literar”, acest festival continuă să încurajeze și să celebreze pasiunea pentru lectură și creativitatea elevilor din întreaga țară.

Festivalului concurs „CDIdei în cărți”, asigura un  cadru pentru dezvoltarea, demonstrarea şi manifestarea la nivel înalt a unor competenţe transversale ale elevilor (creativitatea, simţul artistic, imaginaţia, competențe TIC, de comunicare, munca în echipă s.a.) prin intermediul structurilor info-documentare (biblioteci școlare, centre de documentare și informare –CDI s.a) și a Centrelor Județene de Excelență, utilizând animații pentru lectură și metode ale educaţiei nonformale.

Beneficiari direcţi şi indirecţi – părinţi ai elevilor, comunitatea educativă, în general; profesori, profesori din CJE, profesori documentariști, responsabili CDI și bibliotecari din județele înscrise în proiect, care pot valorifica experienţa în cadrul misiunii culturale, ca promotori ai valenţelor educaţiei culturale în formarea elevilor; consilieri educativi şi cadre didactice pentru promovarea valenţelor educaţiei nonformale în formarea elevilor în domeniul culturii.

Din județul Călărași, au participat la această etapă peste 22 de echipaje, printre care unități de învățământ din: Călărași, Oltenița, Modelu, Budești, Mânăstirea și Ulmeni.     

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Must Read