AcasăActualitateI.S.J. Călărași: Lecția națională de educație financiară

I.S.J. Călărași: Lecția națională de educație financiară

Banca Națională a României, în parteneriat cu Ministerul Educației și Inspectoratele Școlare Județene, a desfășurat astăzi, 18 octombrie 2022, o Lecție națională de educație financiară cu scopul creșterii nivelului de conștientizare a importanței educației financiare în rândul elevilor.

 Evenimentul a fost deschis de către guvernatorul BNR, domnul Mugur Isărescu, care a primit la sediul băncii centrale vizita a peste 50 de elevi de clasa a VIII-a din București, însoțiți de profesorii lor, cu care a discutat pe durata unei ore despre istoria banilor și a băncilor.

În paralel cu lecția susținută de guvernatorul BNR, echipele de educație financiară din sediul central și din toate sucursalele și agențiile BNR din țară au interacționat cu elevi și cadre didactice de la unități de învățământ din toate județele țării, într-un efort care a cumulat 1.476 unități școlare și 5.548 clase de elevi din ciclul primar, gimnazial și liceal cu un total de 136.082 participanți.

La nivelul Sucursalei regionale Constanța, Lecție națională de educație financiară a reunit 98 de unități de învățământ, totalizând un număr de 12.737 elevi din județele Constanța (52 unități de învățământ – 277 clase – 6.925 elevi) și Călărași (46 unități de învățământ – 233 clase – 5.812 elevi).

Astăzi, 18 octombrie 2022, elevii din cele 46 de unități de învățământ din județul Călărași au participat la Programul Național „Să vorbim despre bani și bănci!”, în regim online, la lecția națională de educație financiară, susținută de echipele de educație financiară ale Băncii Centrale. Activitățile desfășurate în intervalul orar 10.00–12.50 au avut temele „Rolul BNR. Leul – moneda naţională” (clasele a VII-a și a VIII-a) și „Istoria banilor. Leul şi elementele de siguranţă” (clasele a V-a și a VI-a).

Acest eveniment este parte a preocupărilor constante ale băncii centrale de a promova importanța educației financiare, susținute și prin programele și proiectele derulate la nivel național încă din 2009 și cuprinse în Strategia multianuală de acțiune în domeniul educației financiare a Băncii Naționale a României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Must Read