AcasăActualitateLiberalii în conferință de presă: Gruparea Iliuță are o logică de interlopi

Liberalii în conferință de presă: Gruparea Iliuță are o logică de interlopi

Președintele PNL Călărași, DANIEL ȘTEFAN DRĂGULIN: Împreună cu colegii mei, am considerat că este necesar să ne întâlnim într-o conferință de presă în care să vorbim vizavi de activitatea politică a PNL Călărași, probleme care se discută la nivel central, mă refer la activitatea din Parlament, dar și cea a Biroului Permanent Național.

Senator RĂDUCU FILIPESCU: La Călărași avem un singur candidat, Daniel Ștefan Drăgulin. Sunt abureli, ce încearcă unii care tropăie. Vom avea 37-38 primari, Daniel Drăgulin va fi primar, iar Vali Barbu președinte de Consiliu Județean.

VIOREL IVANCIU, președintele Organizației Municipale a PNL Călărași: Organizația PNL Municipiul Călărași are echipă, are primar. Logica realizărilor ultimilor ani există și vreau să vă spun că în afară de proiectele europene pe care le veți vedea implementate în următorii 2-3 ani, va fi greu pentru unii să vadă altceva.Nu e toată lumea mulțumită, dar la o analiză corectă și cinstită veți ajunge la concluzia asta: cât de rău ai fi…nu ai cum să nu vezi aceste realizări. Faptul că actualul primar și-a asumat acel CL8, faptul că sunt șantiere de lucrări deschise, ne face să sperăm că noi vom fi câștigătorii! S-a muncit enorm de către echipa de proiecte europene, s-au obținut bani, restul sunt povești sau lupte politice.

Despre presupusul sondaj de opinie…..

VIOREL IVANCIU, președintele Organizației Municipale a PNL Călărași:  Organizația municipală nu are cunoștință de vre-un sondaj și consider că, să participi la o candidatură trebuie să ai anumite calități, să fii lider, trebuie să parcurgi niște etape și să nu le arzi. În administrație, oricine vine din afară, trebuie un timp de acomodare cu mecanismele administrației locale. Cred că lucrurile se vor așeza, poate nu toți se vor alinia la ce spun eu, dar poate și colegul nostru mai tânăr va face echipă și împreună vom câștiga toate bătăliile în continuare. Disciplina de partid e foarte importantă, ea stabilește niște reguli. Unii nu le respectă.  Voi sta de vorbă cu el și în urma discuției îl voi face să înțeleagă.  Cred că un tânăr cu niște calități, dar și cu niște defecte, va înțelege că lucrurile nu sunt așa simple cum le crede. Sunt de acord că poate era cazul să ne lămurim mai demult. Sper ca actorii principali din alegerile locale vor fi în stare să regleze aceste lucruri.

VALENTIN BARBU: Știți că la nivelul CJ nu există nicio problemă. Nu-i așa? Dacă ne uităm în presă, plătește Vasile Iliuță peste tot. Este doar o constatare!

Am citit articolul domnului Câju, cum că domnul Iliuță e peste media universului, are 60 de localități deja, dar fără să le enumere..eram curios și eu, e la secret lista, probabil. Ceea ce vreau să vă spun este că avem în momentul de față susținerea a 36 de localități câștigătoare. Dacă prezența va fi similară cu cea de acum 4 ani, noi mergem cu ținta de a obține peste 50.000 de voturi. E nevoie de muncă susținută și dacă rămânem în formula actuală a primarilor suntem câștigători. Există intoxicații zilnic, probabil nu ies niște calcule în tabăra adversă. Noi am avut două întâlniri la Dragalina și Ulmeni și 95% dintre primari au fost prezenți. Poate nu rămân toți cu noi, mai sunt mici nemulțumiri, dar eu cred că se vor rezolva.

Despre situația Ecoaqua

Din punctul meu de vedere, ceea ce se întâmplă la Ecoaqua este ce se întâmplă de 4 ani la CJ. Din punct de vedere procedural, înlocuirile sunt nelegale.

Apa nu e scumpă, e o resursă importantă și calitatea este bună la Călărași. Că 8 lei e mult din punctul unora de vedere, din punctul meu de vedere suntem într-o zonă predispusă aridității. Mie nu mi se pare că e scump 8 lei. A început doar o nebunie PUR ELECTORALĂ. Dacă pierdem cei 240 milioane de euro ne facem de râs. E cel mai mare proiect de infrastructură mare din județul Călărași.

Răducu Filipescu: În țara asta există legi și bun simț. Ăștia sunt niște nesimțiți. Ce să facem acum? Au o logică de interlopi. Ăia sunt interlopi, dați de justiție! Să spargi ușa unui director…..

DANIEL ȘTEFAN DRĂGULIN: În această săptămână am avut o videoconferință cu președintele partidului, Ludovic Orban, în care ne-a anunțat data propusă de alegeri locale, 27 septembrie 2020. NU vor fi alegerile locale mai târziu de 27 septembrie. Ca atare, dacă se va modifica ceva, poate alegerile se vor devansa.

Am început să mergem în teritoriu, ne-am întâlnit cu toate Colegiile, la Dragalina și Ulmeni. S-au purtat discuții, în PNL toată lumea are voie să vorbească, sunt și eu nemulțumit poate de unele lucruri. Cine vrea să plece, să plece, dar să nu uite că guvernarea va fi liberală.

O spun cu sinceritate, noi am perceput foarte mult pozitivism din partea primarilor, au fost mobilizatori, ne-a făcut să vedem altfel lucrurile, au fost punctate chestiuni organizatorice, au fost două întâlniri peste așteptări. Mobilizarea pe care PNL Călărași o dovedește în momente cheie a început să funcționeze din nou. Tăvălugul PNL a început să funcționeze. Noi avem muncă cu fiecare organizație, cu fiecare coleg, nu mergem cu presiuni, cu bani promiși, ci discutăm prinicipial, astfel încât în precampanie și campanie să începem în forță, să câștigăm cel puțin 37 de localități, să câștigăm președinția Consiliului Județean Călărași. Chiar și la Borcea….eu cred că primarul nu va pleca din PNL și va candida din partea noastră la funcția de primar.

Vizavi de municipiu, am început discuții pe organizații, pe cartiere, lumea e mobilizată. Au fost mici baleaje, nedumeriri ale unor colegi vizavi de cum se exprimă alt coleg  cu dorința de a candida. Unii au fost mai reținuți că nu au înțeles ce se întâmplă, dar există o hotărâre la nivel național. Marți, la videoconferință, domnul președinte Ludovic Orban a spus că se vor face sondaje în reședințele de județ unde nu avem nominalizați și validați. Ieri am avut o discuție cu domnul prim-ministru și domnul secretar general Sighiartău. Lucrurile sunt clare.

Despre așa-zisul sondaj:

DANIEL ȘTEFAN DRĂGULIN: Acest sondaj este făcut pe persoană fizică. Nu mai am ce comenta.

În altă ordine de idei aș vrea și o să spun mereu când am ocazia, să le mulțumesc colegilor liberali călărășeni pentru modul în care au înțeles că unitatea partidului primează în tot ceea ce facem. Suntem mobillizați să câștigăm,  iar cei care vor vrea să vină lângă noi, îi așteptăm.

Despre COVID

La nivelul municipiului Călărași, avem 26 cazuri de coronavirus. La ora actuala sunt 6 activi. Un număr mic în raport cu alte activități. Acest lucru s-a datorat cetățenilor, și le mulțumesc, că au respectat toate măsurile privind comportamentul individual. De asemenea, vreau să le mulțumesc colegilor din Primărie, a societăților care ne-au sprijinit, cu privire la dezinfecție, dotări, activități din unități de învățământ. Am avut control de la Curtea de conturi și ne-au felicitat pentru modul în care am cheltuit banii și pentru justificările făcute de colegii mei. Acest lucru dovedește responsabilitatea mea și a colegilor.

Faptul că în presă apar doar denigrări, o să vedeți, o campanie negativă o să fie înțeleasă de cetățeni într-un anumit mod. Călărășenii apreciază campaniile pozitive. Noi am mers mereu pe campanii pozitive, ne vom bate mereu pe proiecte, pe realizări și pe justificări vizavi de ce nu am putut face.

Cei de la PSD s-au opus de câte ori au avut ocazia proiectelor, s-au opus și asupra dezinsecției, ne-au atacat ca să cădem într-o lumină proastă. Le-am demonstrat în instanță că am avut dreptate. Ne-au atacat acel contract de împrumut. Poate azi eram mai avansați în lucrări. Nu e o rușine să faci împrumuturi pentru dezvoltare. Sunt municipii, multe, care fac împrumuturi pentru investiții, pentru dezvoltare. Dacă nu aveam aceste împrumuturi, în contextul în care încasările de taxe și impozite locale, noi nu am stat pe loc. Lucrările au mers în continuare. Suntem pe final la unele lucrări. În septembrie anul trecut, unii membrii PSD făceau presiuni ca să nu fie livrat betonul constructorului de pe Titulescu. În loc să tragem la aceeași căruță pentru dezvoltarea municipiului, ei nu, se opun. Ce se întâmpla dacă ne opuneam și noi finanțării pasajului de la Drajna? Nu, domnul ministru Bode s-a bătut pentru acest pasaj. E meritul și domnului deputat, voiam doar să punctez că PNL se bate pentru interesul cetățeanului. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Must Read