1.170.533 lei este suma investită, din fonduri locale sau atrase de la nivelul Uniunii Europene, pe anul în curs, de Primăria comunei Fundeni, în unitățile de învățământ, reprezentând lucrări de reabilitare, amenajare spații verzi interioare sau dotări.
S-a achiziționat mobilier școlar, în cadrul Componentei C15 – Educație, prin Planul Național de Redresare și Reziliență, în valoare de 214.208 lei, printr-o firmă specializată în proiectare, execuție, livrare și montaj de pachete complete de astfel de produse, la prețuri promoționale. Astfel, 9 săli de clasă au fost dotate cu mobilier școlar nou și modern. Suma totală atrasă în cadrul acestui proiect este de 830.065 lei, reprezentând:
- înființarea unui laborator de informatică;
- dotarea unui laborator de științe, cu mobilier și materiale didactice;
- dotarea unui cabinet de georgrafie cu echipamente TIC și materiale didactice.
Totodată, ne spune Gheorghiță Cărtușanu, primarul comunei, s-au folosit fonduri locale pentru:
- lucrări de reparații generale și renovare în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 3 ;
- lucrări de reparații generale și renovare Școala Gimnazială nr 2;
- furnizare și montaj sistem de supraveghere video pentru Școala Gimnazială nr. 2;
- furnizare și montaj sistem de supraveghere video pentru Școala Gimnazială nr. 1;
- servicii de dezinsecție și deratizare;
- servicii de reparare și întreținere sistem detecție și avertizare la incendiu, pentru Școala Gimnazială nr. 1;
- lucrări de amenajare exterioară pentru Grădinița cu Program Normal, reprezentând realizare de sistem de irigație complet echipat (cămin, pompă, legături), amenajare spații verzi în suprafață de 450mp, incluzând gazon rulou și strat nisip.
Au fost achiziționate, totodată, 491 de pachete, reprezentând cadouri și recompense pentru toți copiii angrenați în sistemul educațional, la nivelul comunei. A fost finanțată, tot din fonduri comunitare, achiziția a 170 de ochelari, tot pentru copiii angrenați în sistemul educațional, identificați cu deficiențe de vedere.
De-a lungul timpului, Gheorghiță Cărtușanu s-a dovedit un primar implicat activ în dezvoltarea comunității, concentrându-se pe trei domenii principale: sănătate, educație și infrastructură.
La acest moment, cea mai mare investiție, atrasă la nivel local, este reprezentată de extinderea rețelei de gaze naturale, cu finanțare primită prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Proiectul are o valoare de 7.607.204 lei, reprezentând o extindere a rețelei de gaz natural pe o lungime de 22.359 metri, pe următoarele străzi: Vlad Țepeș, Prunului, Decebal, Dacilor, Aleea Dacilor, Mioriței, Mărășești, Sf. Ioan Botezătorul, Cuza Vodă, Plevnei, București, Sf. Gheorghe, Orhideelor, Mihai Viteazul, Victoriei, Horia, Mărului, Ciprian Porumbescu, Smârdan, Liviu Rebreanu, Dumbravei, Progresul, Fănuș Neagu, Bucovinei, Țepeș Vodă, Mihai Eminescu, Ion Creangă, Emil Racoviță, Luceafărului, Castanilor, Caraiman, Begoniei, Ciocârliei, Petuniei, Margaretelor, Cornișei, Argeșului, Bicazului, Nicolae Grigorescu, Primăverii, Iuliu Maniu, Biruinței, Gheorghe Doja, Mihai Bravu, Matei Basarab, Libertății, Jandarmeriei, Alexandru Vlahuță, Aurel Vlaicu, Muncii, Traian, Gherase, Nicolae Iorga, Teiului, Caisului, Stejarului, Flacăra, Tineretului, Tudor Vladimirescu, Flacăra, Furtuna, Trandafirilor, Soarelui, Cireșului, Vișinului și Mircea cel Bătrân.
15.238.075 lei este suma atrasă, de Primăria comunei Fundeni, de la Compania Națională de Investiții, până la acest moment. Se va construi, pe raza comunei, o subunitate de pompieri cu stație de salvare, urmând să deservească localitățile limitrofe. Lucrarea are o valoare estimată la 5.211.561 lei. Se află în plină desfășurare și lucrările la sala de sport, cu tribună de 180 de locuri, suma atrasă de la bigetul național fiind de 8.381.359 lei. Tot prin Compania Națională de Investiții, a fost repartizată suma de 1.655.155 lei, pentru construirea unui cămin cultural.
Pentru perioada următoare, Gheorghiță Cărtușanu, edilul comunei, afirmă că are drept obiectiv atragerea de fonduri pentru:
- construire creșă și after-school;
- amenajare de trotuare și plantarea de arbori ornamentali;
- construire parc fotovoltaic care să acopere necesarul de consum pentru iluminatul stradal și instituțiile publice;
- asfaltarea celolalte străzi rămase nemodernizate, respectiv: Franceză, Violetei, Petuniei, Begoniei, Hortensiei, Margaretelor, Leandrului, Mihai Eminescu, Ion Creangă, 13 Decembrie, Emil Racoviță, Dragoș Vodă, Luceafărului, Mureșului, Nicolae Titulescu, George Enescu, Caraiman, Castanilor, Argeșului, Muncii, Sf. Gheorghe, Teiului, Mihai Viteazul, Prunului, Cireșului, Flacăra, Iuliu Maniu, Vișinului, Stejarului, Carol I, Plevnei, Loui Calderon, Mircea cel Bătrân, Freziei, Muzicienilor, Liliacului, Iasomiei, Dacilor, Mărășești, Vasile Lupu, Daliei, Ciupercăriei, Anton Pann și Burebista;
- înființare parc public în zona Falfana;
- extinderea rețelei de gaze naturale;
- înființarea serviciului de poliție locală și a unui compartiment pentru evidența populației.