AcasăActualitateLocalitățile călărășene, realități și perspective: Comuna Mitreni

Localitățile călărășene, realități și perspective: Comuna Mitreni

10.197.986 lei este suma atrasă, de administrația publică locală a comunei Mitreni, reprezentată prin edilul Ciprian Panait, prin 8 proiecte aflate, la acest moment, în diferite stadii de implementare, prin Planul Național de Redresare și Reziliență, finanțat de Uniunea Europeană.

„În ultima perioadă, în comuna noastră, a continuat implementarea proiectelor aflate în derulare, în diferite stadii, cu susținere financiară, atât din fonduri nerambursabile, cât și din fonduri din bugetul local”, este declarația făcută de Ciprian Panait, unul dintre cei mai performanți primari, la nivelul județului Călărași.

Sunt amintite, astfel, următoarele investiții aflate în curs de derulare:

Dotarea cu echipamente digitale a școlilor din localitate:table inteligente, video proiectoare, imprimante, aparate foto, scanere, etc pentru buna desfășurare a activităților didactice, atât pentru elevi cât și pentru cadrele didactice.

S-a finalizat izolarea termică integrală a podului Școlii Nr 2 Mitreni cu vată bazaltică și a fost turnată șapa peste această izolație. S-a continuat izolarea termică a exteriorului școlii cu vată bazaltică grosime 15 cm de densitate mare.

Totodată au fost înlocuite cele două centrale termice, vechi de peste 13 ani, cu o centrală termică modernă, de ultimă generație, de capacitate mare, pe peleți. Valoarea investiției a fost de peste 65 000 lei, susținută integral din bugetul local.

Această sursă de căldură, vine în completare cu trei pompe de căldură de capacitate mare. Aceste pompe de căldură vor fi susținute în proporție destul de mare de un sistem de panouri fotovoltaice, finanțat din fonduri nerambursabile.

Școala Nr 1 Valea Roșie , corpul pentru clasele V-VIII, cel care se află în reabilitare, a beneficiat de un sistem de încălzire modern cu pompe de căldură și centrală termică pe peleți susținute de panouri fotovoltaice deja montate. Până la aceast proiect de reabilitare școala având ca sursă de încălzire sobe pe lemne.

La parohia Mitreni a fost achizitinat un termoșemineu pe peleți și au fost schimbate caloriferele, cu unele de capacitate mai mare.

Totodată s-au reluat lucrările la capelă, finalizandu-se integral partea de tâmplărie a acoperișului, și imediat, după săptămâna ploioasă care a fost se va monta tabla la acoperiș, care deja este achiziționată. Toate aceste investiții au fost susținute în totalitate din bugetul local.

La Centrul medical și administrativ Clătești se lucrează la sistemul de încălzire, centrala termică pe peleți fiind deja achiziționată. În cel mai scurt timp se va face recepția la terminarea lucrărilor.

8 proiecte a accesat UAT Mitreni, cu finanțare asigurată de Uniunea Europeană:

  • elaborarea/ actualizarea în format GIS (geographic information system) a documentelor de amenajare a teritoriului și de planificare urbană, aflat în implementare: 159.460 lei;
  • reabilitarea moderată a clădirii publice Centrul Medical Clătești, în execuție: 810.983 lei;
  • renovare moderată a Școlii Gimnaziale nr. 2, în implementare: 2.546.595 lei;
  • realizarea sistemului de management local – TIC (tehnologia informațiilor și comunicațiilor), în implementare: 1.384.424 lei;
  • mobilitate urbană verde ITS (sisteme inteligente de transport), în implementare: 1.464.503 lei;
  • instalații stații de încărcare, în implementare: 585.801 lei;
  • înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public (în parteneriat cu Primăria municipiului Oltenița), finalizat. 2.430.000 lei;
  • dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ, aflat în procedură de achiziție: 816.220 lei.

În ultima perioadă, la nivelul comunei, sunt 24 de proiecte depuse, la diferite organisme care gestionează fondurile publice naționale sau europene.

Totodată, a fost finalizată lucrarea de reabilitare și asfaltare de străzi, la nivelul UAT Mitreni, cu o valoare de 13.395.399 lei, bani veniți prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

S-au aprobat cererile de finanțare pentru:

– dezvoltarea rețelelor inteligente de distribuție de gaze naturale (PNI Anghel Saligny): 31.021.163 lei;
– asfaltare și modernizare drumuri de interes local: 20.551.363 lei;
– programul național „Masa Sănătoasă”: 771.000 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Must Read