AcasăFlashPlevna - A apărut tulburelul: Crimă sadică la ferma doctorului Ștefănescu

Plevna – A apărut tulburelul: Crimă sadică la ferma doctorului Ștefănescu

S-a întâmplat în după-amiaza zilei de duminică, 8 octombrie, pe raza satului Plevna, la o fermă situată pe drumul spre satul învecinat Zimbru. Ferma pare abandonată. În trecut, aici a fost cantonată o unitate militară. O clădire principală, acum aproape în ruină și plină de jeg, era folosită pe post de dormitoare. Aceeași destinație o are și acum. Sunt cazați câțiva săteni scăpătați, care lucrează cu ziua.

Nu este sănătos

Ferma este păzită de doi câini anemici. În apropiere, e un coteț cu câteva găini ciufulite. E și un coteț cu câțiva purcei. În curte, două tractoare U650, dezmembrate, întregesc decorul sărăcăcios. Crima s-a petrecut în jurul orei 19:30. De față au fost alte trei persoane: un alt muncitor cu ziua, o femeie și proprietarul fermei. Nu s-au auzit strigăte împrejur, vecinii au aflat de omor abia la momentul sosirii organelor de poliție. Cel omorât e cunoscut drept  Buiac Constantin. „Au băut, s-au luat unul de altul. Ne-a dispărut un vier, dormea pe nu știu unde, ăsta care e mort l-a făcut p-ăsta hoț, în tot felul”. Criminalul se numește Gugiu Ionel Gabriel. Buiac Constantin avea 53 de ani. „Băiatul ăla, care a dat cu toporul, nu este sănătos”.

A luat toporișca

În ziua aceea, toți au băut până nu au mai știut de ei. Cei doi s-au luat la harță în unul dintre dormitoare. S-au izbit și și-au cărat pumni. Gugiu, mai tânăr, în vârstă de 35 de ani, a făcut că nu-l poate dovedi pe Buiac, așa că a pus mâna pe o toporișcă. I-a cărat câteva lovituri în cap, una după alta. Ceilalți trei, muncitorul, femeia și proprietarul, au asistat îngroziți. „Am încercat să evit, măi, așa, stați liniștiți. Am strigat, domn doctor, se omoară! A ieșit ăsta bătrânul, după ce s-au dărâmat ei. La urmă a venit mortul peste el. Ăla, atunci s-a sculat, i-a dat, pac, cu pumnii, a luat toporișca și…!” S-a potolit un pic după care a început să-i care din nou topoare. Doctorul Constantin Ștefănescu este cunoscut în zonă. Are 90 de ani și este tatăl fostului prefect țărănist Ion Ștefănescu, cunoscut drept Bobel.

Bere și vin

Gugiu Ionel Gabriel a fost arestat ieri, 9 octombrie, pentru 30 de zile, printr-o decizie a Tribunalului Călărași. În cursul acestei zile, la Plevna, familia lui Buiac se pregătea de înmormântare. Pe holul unde se află dormitoarele, sunt câteva lumânări. Locul faptei nu era sigilat, cercetarea la fața locului încheindu-se. La 90 de ani, doctorul Ștefănescu se deplasează cu ajutorul unui cadru metalic. Femeia de la fermă mai are grijă de el. Pe criminal îl plătea cu 700 de lei. „Îi dădea bani și nimic nu făcea, stătea numai în cameră.” În ziua crimei, a băut bere și vin. Avea la el 600 de lei, luase bani de la proprietar. A fost săltat de polițiști cu câteva țoale pe el. Nu avea decât o pereche de pantaloni, o bluză și o pereche de cizme.

Condiții mizere

„El a vrut să mă omoare și pe mine, și pe doctor”, e încă agitată femeia. În timpul scandalului, au fost alertate organele de ordine. La fața locului au venit 10 polițiști. Gugiu a fost săltat beat chior. În interior, mirosul este greu. Nimeni nu a mai dat cu o mătură de ani buni, pereții sunt năpădiți de funingine. Doctorul Ștefănescu, deși deține în proprietate aproape 200 de hectare, adică este milionar în euro, locuiește într-o încăpere din cadrul fermei. Condițiile sunt absolut mizere, însă nu vrea să plece, deși a primit oferte generoase de a înstrăina proprietățile. „Da, aveți dreptate, asta nu e fermă, e cocină.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Must Read