Călărași SUD
  • Acasă
  • Actualitate
  • PNL va continua demersurile pentru a asigura succesul moțiunii de cenzură
Actualitate

PNL va continua demersurile pentru a asigura succesul moțiunii de cenzură

banner

Președintele PNL, Ludovic Orban, a coordonat cu succes cel mai consistent demers comun al Opoziției din ultimii ani de zile – moțiunea de cenzură – într-una dintre cele mai complicate conjuncturi politice. Moțiunea de cenzură, susținută de 237 de parlamentari din 6 formațiuni politice diferite, inclusiv de parlamentari individuali din PSD, este rezultatul unei serioase mobilizări din partea PNL. Echipa de negociere condusă de Ludovic Orban a beneficiat de sprijinul liderilor grupurilor PNL și implicarea parlamentarilor PNL, care au făcut toate eforturile pentru a câștiga orice vot posibil în favoarea moțiunii.

PNL va continua demersurile pentru a asigura succesul moțiunii.Parlamentarul care nu votează moțiunea de cenzură, indiferent din ce partid face parte, săvârșește un act grav de sfidare a voinței cetățenilor.

            ”Indiferent de ziua în care va fi programat votul, vom fi prezenți 100% la dezbatere și la vot. Vom continua discuțiile cu toți parlamentarii care ar putea susține această moțiune, până în ultimul minut dinaintea votului, astfel încât numărul de voturi pentru moțiune să îl depășească pe cel al semnăturilor. Actuala guvernare este una complet eșuată, blocată. În acest moment PSD este incapabil să asigure un act de guvernare, fiind motivul pentru care Dăncilă a refuzat să se prezinte în Parlament cu remanierea, în ciuda obligației constituționale”, afirmă surse din PNL.

            Tertipurile la care a recurs PSD arată o profundă disperare. Sunt ultimele zile de guvernare PSD.

            Inițial,s-au făcut presiuni asupra semnatarilor moțiunii ca să îi convingă să nu o mai susțină. Au vrut sa convoace plenul pentru citirea moțiunii la 7 seara (”noaptea ca hoții”). Au programat votul pe moțiune pentru sâmbătă. În cutumele activităţii parlamentare, nicio moţiune de cenzură nu s-a dezbătut și votat într-o zi nelucrătoare. Sunt ultimele zbateri ale acestei guvernări catastrofale a PSD.

            Calendarul propus de opoziție a fost unul rezonabil și conform cu normele de funcționare ale Legislativului.

Citirea moțiunii are loc săptămâna aceasta, iat votul…la începutul săptămânii viitoare (luni sau marți). Acest calendar este în acord toate moțiunile de cenzură care au fost puse în discuție până acum. NU există precedent ca o moțiune de cenzură să se voteze în week-end. (în cazul Grideanu doar citirea moțiunii s-a făcut în week-end, nu și votul)

            Sfârșitul guvernării PSD este un fapt confirmat prin semnăturile de pe moțiune. Acest lucru se va materializa la votul din plenul Parlamentului și asta pentru că PSD nu mai are legitimitate și nici majoritate, guvernează împotriva voinței poporului, vrea să rămână cu forța la putere și nu vrea să se desprindă de robinetul de resurse.

Abordarea pe care au avut-o în Parlament față de această moțiune se înscrie perfect în stilul lui Liviu Dragnea: abuz după abuz, jocuri de culise, tranzacții, încălcarea oricăror norme, șicane, orice pentru a rămâne lipiți de scaune.            

Mizeria ordinară, marca PSD, a fost dejucată prin unitatea și prin solidaritatea formațiunilor care susțin această moțiune de cenzură

            ”A fost reuniunea liderilor grupurilor parlamentare în comitetul liderilor, care au adoptat în unanimitate un program pe care noi l-am acceptat și anume acela ca moțiunea să fie citită mâine, iar dezbaterea și votul moțiunii să fie într-o zi normală, ziua de joi. Așteptăm consfințirea acestei decizii de la nivelul comitetului liderilor în Birourile permanente reunite, dar lucrul cel mai important care s-a demonstrat astăzi, este faptul că opoziția are majoritate  în Parlament. De asemenea, s-a demonstrat clar că Guvernul Dăncilă este în minoritate în Parlament. S-a dovedit, de asemenea, că în ciuda tuturor tertipurilor mizerabile puse la cale de creierele încinse din jurul lui Vasilica Viorica Dăncilă, care toate sunt produsele lui Liviu Dragnea și ale tipului infracțional de a face politică împotriva legii , împotriva bunului simț, toate tertipurile au fost zadarnice și până la urmă PSD a trebui să accepte faptul că opoziția are majoritate în Parlament”, a susținut liderul PNL, Ludovic Orban.

Articole asemănătoare

Senatorul Filipescu: “Nu putem să ne uităm cum PSD scufundă România în datorii”

publish@calarasisud.ro

Lipsa de infrastructură ucide / Nepăsarea criminală a PSD-iştilor costă vieţi

publish@calarasisud.ro

DIICOT – Biroul Teritorial Călărași: Scandal între clanurile de proxeneți pentru o prostituată minoră

publish@calarasisud.ro

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și folosirea datelor dvs. pe acest site web.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest website foloseşte cookie-uri proprii cât şi cookie-uri adăugate de terţi, pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Respectând prevederile legii 677/2001 vizând protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și la libera circulație a acestor date, SC GRUPEX 2000 SRL este înscrisă la ANSPDPC ca operator de date cu nr. 0019559 . Clientul companiei SC GRUPEX 2000 SRL își exprimă în mod expres consimțământul ca datele sale personale să fie preluate, stocate și prelucrate prin sisteme manuale și automate în următoarele scopuri: livrarea de servicii, îmbunătățirea conținutului furnizat, activități statistice sau de raportare. Accept Citește mai departe...