AcasăActualitatePrimarul Gogu Dulce face mișto de călărășeni: Anunță că-n luna noiembrie vom...

Primarul Gogu Dulce face mișto de călărășeni: Anunță că-n luna noiembrie vom asista la deschiderea supermarketului PIC, deși el, de 5 ani, e secție de parbrize!

Liderul liberalilor din municipiul Călărași, Alin Bogdan Drăgulin, sesizează public faptul că noul Plan Urbanistic General al municipiului Călărași cuprinde date nereale, acesta fiind întocmit prin copierea unui document similar elaborat în urmă cu aproape 20 de ani!

„Din noul Plan Urbanistic General aflăm că este prioritară finalizarea unor lucrări terminate acum mai bine de 10 ani, cum ar fi cele de la Sala Polivalentă sau noul sediu al Primăriei. Mai suntem anunțați și că “în noiembrie” vom avea hyper-market PIC (deschis în noiembrie 2008, a fost închis ulterior și transformat mai târziu în secție de producție parbrize).”

Marius Gogu Dulce a convocat, în ședință ordinară, Consiliul Local Călărași, pentru data de 28.09.2023, iar primul punct de pe ordinea de zi este „Proiect de hotărâre privind însuşirea/respingerea raportului consultării publicului, privind aprobarea şi avizarea Panului Urbanistic General şi a Regulamentului Local de Urbanism aferent precum şi însuşirea formei preliminare a P.U.G. – ului.”

„Citim că avem nevoie de aeroport și cel mai mare magazin din oraș este Mini-MAX Discount, iar printre magazinele importante se numără și două Germanos! (aceste branduri nu mai există pe piața din Călărași). În memoriu este trecută ca fiind necesară construirea unui pod peste Borcea, dar pe planșa desenată nici urmă de pod. În schimb, găsim o telegondolă! Acest document se dovedește a fi un copy-paste lamentabil după un PUG mai vechi, din 2009. De altfel, și statisticile despre populație (evoluție, structură etc) se raportează la valori de acum 17 ani!”

Noul Plan Urbanistic General al municipiului Călărași este întocmit de firma Arhigama SRL, cu sediul social declarat în București, strada Cristescu Dima, nr. 5, bloc 220, scara A, etaj 10, apartament 42. Capitalul social este deținut de Constantin Porumbacu și Mariana Porumbacu, soția acestuia.

Constantin Porumbacu este angajat la Consiliul Județean Călărași, pe postul de arhitect șef. Firma Arhigama SRL, la care deține și calitatea de administrator, conform extrasului nr. 16272/SC din 12 octombrie 2004, emis de judecătorul delegat la ORC de pe lângă Tribunalul București, nu apare în declarația de interese a acestuia cu nr. 2364160, emisă la data de 6.06.2023.

Firma Arhigama SRL nu a mai raportat încasări din anul 2014! Înregistrează datorii de 102.943 lei și figurează cu 0 (zero) angajați din anul 2012!

Liderul liberalilor călărășeni, Alin Bogdan Drăgulin, se arată revoltat de faptul că un astfel de document este elaborat în bătaie de joc:

„Astăzi, consiliul local are pe ordinea de zi spre adoptare acest document, care ar fi trebuit să fie unul vizionar, unul care este de importanță majoră pentru dezvoltarea orașului. Din păcate, avem un vraf de hârtii redactate în batjocură, ca de fapt tot ceea ce se întâmplă în Călărași! Îi transmit public pe această cale lui M. Dulce, inițiatorul proiectului, să aibă bun simț și, din respect pentru călărășeni, să retragă acest document strategic, făcut în bătaie de joc, de pe ordinea de zi!”

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Must Read