AcasăActualitateProiectul European eTwinning - Pasiune pentru educație

Proiectul European eTwinning – Pasiune pentru educație

Proiectul eTwinning ,,Healthy Food, Happy future”, instituit de Școala Gimnazială Nr. 1 Modelu, alături de partenerii din Turcia și Italia, a ajuns la final. Anul acesta, școala și-a propus să extindă implementarea proiectelor eTwinning. Elevii claselor I A și a IV-a A, coordonați de profesorii Dinu Vasilica și Albu Ilona au lucrat împreună și au reușit să conștientizeze cât de importante sunt stilul de viată sănatos, alimentația echilibrată, sportul și starea de bine.

Fondatorii proiectului, Gökten ULUSAL (Turcia) și Vasilica DINU (România), alături de cei 12 parteneri și-au propus să pregătească un viitor fericit pentru studenți, oferindu-le o alimentație adecvată și echilibrată, obiceiuri alimentare sănătoase și sprijinindu-i să trăiască o viață de calitate.

Proiectul a debutat în luna noiembrie 2023 și a avut ca scop crearea unor experiențe de învățare prin care elevii au explorat conexiunile dintre sursele alimentare, producție, cultură, consumul de alimente sănătoase și sănătatea organismului uman. Activitățile desfășurate au fost sursă de învățare pentru elevi, dar au avut și valențe distractive, au fost oportunități de a-și dezvolta abilități alimentare sănătoase și de a-și modela un stil de viață benefic pe termen lung. Elevii au utilizat diverse instrumente web2, au exersat limba engleză, s-au conectat pe Zoom pentru participarea la webinarii și au colaborat în realizarea multor activități comune.

Proiectele eTwinning reprezintă o oportunitate pentru elevi de a-și dezvolta creativitatea, inovația, gândirea critică, rezolvarea problemelor, comunicarea, colaborarea. La nivel personal, copiii devin mai încrezători în abilitățile lor, mai sociabili, mai toleranți.

Școala Gimnazială nr. 1 Modelu este onorată că a contribuit la educația elevilor săi prin realizarea cu succes a Proiectului eTwinning ”Healthy Food, Happy Future” și speră ca și anul acesta să obțină Certificatul național și pe cel european de calitate.

Îi felicităm pe profesorii Dinu Vasilica și Albu Ilona, pe părinți pentru implicare și pe elevi pentru participare! Le dorim succes în continuare tuturor partenerilor!

Gökten ULUSAL/Abdurrahim Karakoç Etimesgut/ Ankara/Türkiye
Vasilica DINU/ Şcoala Nr. 1 Modelu Călăraşi/ROMÂNIA
Lucia CLEMENTE/ICS „Da Feltre-Zingarelli” di Foggia (Fg)/ ITALIA
Sabrina PALUMBO/ICS „Da Feltre-Zingarelli” din Foggia (Fg)/ ITALIA
Nevzat OKÇU/ Şcoala primară Mehmet Emin Şimşek Batman/Türkiye
Handan ONUŞ/ Şcoala primară Abdurrahim Karakoç Etimesgut/ Ankara/Türkiye
Songül TUTUŞ/ Şcoala Primară Fırat, Kızıltepe/Mardin/Türkiye
Albu ILONA/Şcoala Nr. 1 Modelu Călăraşi/ROMÂNIA
Hüseyin KILINÇ/Fırat Kızıltepe/Mardin/Türkiye
Şafak AKKOR/Mehmet Emin Şcoala Primară Şimşek Batman/Türkiye
Ayşenur KAYA/Fırat Kızıltepe/Mardin/Türkiye
Elif Akın ORUÇ/Mehmet Emin Şcoala primară Şimşek Batman/Türkiye
Hülya ŞAFAK/Abdurrahim Karakoç Etimesgut /Ankara/Türkiye
Tuğba CAYIR/Școala primară Yenimahalle Kestel/Bursa/Türkiye

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Must Read