AcasăActualitateSemnal tras de liderul liberal Alin Drăgulin: Peste 3,5 milioane de lei...

Semnal tras de liderul liberal Alin Drăgulin: Peste 3,5 milioane de lei au fost plătiți din împrumuturi, deși finanțarea era asigurată din fonduri europene, pentru un proiect nefinalizat nici la această dată

Într-o postare publică, liderul liberalilor din municipiul Călărași, Alin Bogdan Drăgulin, semnalează faptul că Primăria municipiului Călărași a plătit suma de peste 3,5 milioane lei (peste 700.000 euro), bani luați din împrumuturi, pentru un proiect finanțat din fonduri provenite de la Uniunea Europeană.

Este vorba de proiectul „Sporirea gradului de mobilitate al populației prin introducerea unui sistem integrat de mobilitate urbană alternativă, cu stații inteligente automatizate de biciclete, în municipiul Călărași. ”

Acesta trebuia finalizat până la data de 30 aprilie 2023.

„Împrumuturile pentru lucrările de mântuială vor fi plătite din buzunarul călărășenilor, aceste sume fiind doar o mică parte din banii arvuniți nejustificat de către M. Dulce (100 milioane lei)”, precizează același lider liberal.

Tot Alin Bogdan Drăgulin arată că aceste creditele imense ridică semne de întrebare, nefiind necesare, pentru că finanțarea proiectelor este asigurată din bani europeni.

Proiecte au fost câștigate de către fosta administrație liberală, primăria trebuind să plătească o parte de cofinanțare minimă, de doar 2%. Valoarea acestuia este de 6.194.443 lei, din care suma nerambursabilă este de 6.070.552.

De vină pentru această situație este Marius Gogu Dulce, primarul PSD al municipiului Călărași, cel care, până la acest moment, s-a făcut remarcat prin faptul că e omul inculpatului Vasile Iliuță și prin faptul că și-a angajat amanta tot la Primăria municipiului Călărași, aceasta derulându-și activitatea chiar în biroul acestuia. Îl consiliază pe probleme sociale.

„Spre deosebire de lucrările efectuate din bani europeni, în cadrul acestor proiecte, LUCRĂRILE FĂCUTE DIN BANI ÎMPRUMUTAȚI NU SUNT VERIFICATE DE CĂTRE ORGANISMELE DE CONTROL ALE FINANȚATORULUI EUROPEAN”, arată liderul liberalilor din municipiul Călărași, Alin Bogdan Drăgulin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Must Read