AcasăActualitateSenatorul Filipescu: “Nu putem să ne uităm cum PSD scufundă România în...

Senatorul Filipescu: “Nu putem să ne uităm cum PSD scufundă România în datorii”

PNL, principalul partid de Opoziție din România este optimist în ceea ce privește moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Viorica Dăncilă.

Senatorul liberal Răducu Filipescu crede că dacă cei care au promis că vor vota împotriva guvernului chiar o vor face, atunci guvernul ar trebui să cadă joia aceasta:

“Eu sunt sigur de voturile noastre, ale PNL. Da, am vorbit cu colegi parlamentari din alte partide și mi-au spus că vor vota împotriva Vioricăi Dăncilă. O să vedem la numărătoare câți își vor ține cuvântul.”

Senatorul de Călărași admite că din punct de vedere strategic nu este sigur că venirea PNL la guvernare nu se va lăsa cu pierderi electorale: “Da, știm în ce intrăm, țara este un dezastru și sunt convins că mulți ne vor înjura pe noi pentru halul în care a ajuns România din vina PSD.

Dar suntem obligați să intrăm la guvernare pentru că nu mai putem lăsa la cârma țării un partid de corupți, incompetenți și iresponsabili. După 8 luni, România are un deficit bugetar de aproape 22 miliarde de lei. Asta înseamnă un deficit cam de trei ori mai mare decât în 2017, aceeași perioadă.

Nu putem să ne uităm cum, practic, PSD scufundă România în datorii. Deja avem cheltuieli cu vreo 30 miliarde de lei mai mult decât în 2018. Guvernul Dăncilă se împrumută într-una ca să aibă bani de pensii și salarii și în timpul ăsta nu construiește nimic ca să te ducă gândul că vom avea și de unde da banii înapoi.

Accesarea de fonduri europene este la pământ, investiții… practic zero, pușcăriașii sunt eliberați pe străzi și aceștia violează și omoară… Nu vreau să fiu panicard să induc populației o stare de teamă. Dar, sunt cifre oficiale. Suntem o țară în pragul colapsului. Nu putem continua așa. Trebuie să scăpăm de acest guvern iresponsabil indiferent care sunt costurile politice pentru PNL.  

Zic unii că ar trebui să lăsăm PSD să termine guvernarea astfel încât oamenii să se convingă, fără dubiu, cât de mult a mințit acest partid, cât de prost a guvernat. Eu zic că nu putem să ne uităm cum țara asta este distrusă definitiv ca să fim noi siguri că vom avea guvernarea anul viitor. S-ar putea să nu mai avem ce guverna. Acum trebuie să facem ceva, acum trebuie ca PSD să plece de la guvernare.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Must Read