AcasăActualitateTrenul morții: Eveniment comemorativ

Trenul morții: Eveniment comemorativ

Memoria și recunoștința, cele două mari valori ale emoționantului eveniment comemorativ organizat în cursul zilei de 26 septembrie, de Federația Comunităților Evreiești din România – Cultul Mozaic, la Călărași!

Victimele primului ”tren al morții” ajuns la Călărași din Iași (cu evrei deportați după Pogromul din 29 iunie 1941), în 6 iulie 1941, au fost aduse în memorie, joi, 26 septembrie, prin dezvelirea a unor plăci comemorative, la Gara Călărași Sud, dar și în Cimitirul evreiesc din municipiul Călărași (situat pe strada Oborului).

Federația Comunităților Evreiești din România – Cultul Mozaic, prin președinte dr. Aurel Vainer, a fost organizatorul acestui eveniment emoționant, la care au luat parte Excelența Sa David Saranga, Ambasadorul Statului Israel în România, Prim Rabinul Rafael Shaffer, care a oficiat, alături de cantautorul Emanuel Pusztai, ceremonii religioase, dar și Iancu Țucărman, unul dintre supraviețuitorii trenurilor morții.

Primarul Daniel Ștefan Drăgulin și-a exprimat, în numele comunității călărășene, în alocuțiunea avută, compasiunea față de victimele și supraviețuitorii trenurilor morții din 1941.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Must Read