Călărași SUD
  • Acasă
  • Flash
  • Valentin Deculescu: ADI Ecoaqua își propune să extindă operarea la cât mai mulți membri ai asociației
Flash

Valentin Deculescu: ADI Ecoaqua își propune să extindă operarea la cât mai mulți membri ai asociației

banner

Adunarea Generală a Națiunilor Unite a desemnat ziua de 22 martie ca fiind Ziua Mondială a Apei. Această zi se celebrează încă din anul 1993.

UN-Water (Grupul ONU pentru Apă) a stabilit pentru anul 2018 tema evenimentului ca fiind “Soluții pentru apă”. Anul acesta, Ecoaqua Călărași și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Ecoaqua Călărași au celebrat Ziua Mondială a Apei printr-o serie de acțiuni, în parteneriat cu mai multe instituții din județ. Acțiunile au avut loc la Consiliul Județean Călărași, Centrul Județean de Cultură și Creație, Muzeul Municipal Călărași, Muzeul Dunării de Jos și Biblioteca Județeană “Alexandru Odobescu”, toate din Călărași. La eveniment au participat: directorul general al Ecoaqua SA, Cezar Neagu, reprezentanți ai Consiliului Județean Călărași, primari din aria de deservire, furnizori de echipamente. Cu ocazia sărbătoririi Zilei Mondiale a Apei, au avut loc numeroase concursuri și expoziții tematice.

La acest eveniment, din partea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Ecoaqua Călărași, a participat Valentin Deculescu, președintele Adunării Generale a Asociaților, care a dorit să felicite echipa care s-a implicat în realizarea studiului de fezabilitate pentru proiectul “Proiect regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată pentru aria de operare a operatorului regional în județele Călărași și Ialomița, în perioada 2014 – 2020”.

Cuvântul președintelui Adunării Generale a Asociaților, Valentin Deculescu,  a fost următorul: “Mă bucur să fiu prezent astăzi, la un eveniment pe care începem să-l considerăm ca fiind unul de tradiție, Ziua Mondială a Apei. În calitate de președinte al  Asociației de Dezvoltare Intercomunitară ECOAQUA vreau vă mulțumesc în primul rând dumneavoastră cei prezenți astăzi aici experți din domeniu , reprezentați ai membrilor asociați, ai acționarilor, presei și tuturor celor ce au contribuit la organizarea acestui eveniment . Asociația are responsabilitatea dezvoltării serviciului pentru cei 37 membri  din cele două județe Călărași și Ialomița Judeţul Călăraşi, Municipiile Călăraşi, Oltenița și Urziceni, Oraşele Lehliu–Gară, Fundulea, Budești și 30 de comune ( Lupșanu, Independența, Nicolae Bălcescu, Dor Mărunt, Dorobanțu, Ulmu, Sărulești, Belciugatele, Ileana, Gurbănești, Lehliu, Tămădău Mare, Chiselet, Crivăț, Șoldanu, Chirnogi, Luica, Plătărești, Radovanu, Spanțov, Vasilați, Nana, Frumușani, Manasia, Alexeni, Gârbovi, Coșereni, Grindu, Ion Roată, Reviga). Așa cum la ediția anterioară a fost semnată finanțarea pentru Sprijin pentru Aplicația de Finanțare din fonduri POIM, astăzi suntem în măsură să discutăm S.F-ul. Aferent acestui proiect, obținerea fondurilor europene și exploatarea optimă a infrastructurii serviciului de alimentare cu apă și de canalizare fiind drumul clar, sigur, fără echivoc pe care l-am asumat în fața membrilor noștri iar la cum merg lucrurile putem spune îndreptățiți fiind, că localitățile care au ales să intre în Asociație, să aibă operator Ecoaqua SA au luat decizia corectă. În afară de proiectul POIM, anul acesta avem ca priorități delegarea gestiunii servicului către Ecoaqua SA în toate localitățile membre precum și  lansarea, dezbarerea și aprobarea Strategiei de dezvoltare a serviciului pe următorii 5 ani document de importanță majoră pe care îl vom corela cu realitățile existente, cu cifrele din proiectul tehnic aferent programului POIM, cu viziunea de dezvoltare din localitățile membre.”

Articole asemănătoare

Comunicat de presă

POLITICA ECOAQUA SA CALARASI PRIVIND PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Tech News | This Is Everything Google Knows About You

publish@calarasisud.ro

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și folosirea datelor dvs. pe acest site web.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Calarasi
12°
cer senin
humidity: 62%
wind: 6m/s WSW
H 12 • L 10
18°
Wed
13°
Thu
19°
Fri
23°
Sat
Weather from OpenWeatherMap

Acest website foloseşte cookie-uri proprii cât şi cookie-uri adăugate de terţi, pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Respectând prevederile legii 677/2001 vizând protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și la libera circulație a acestor date, SC GRUPEX 2000 SRL este înscrisă la ANSPDPC ca operator de date cu nr. 0019559 . Clientul companiei SC GRUPEX 2000 SRL își exprimă în mod expres consimțământul ca datele sale personale să fie preluate, stocate și prelucrate prin sisteme manuale și automate în următoarele scopuri: livrarea de servicii, îmbunătățirea conținutului furnizat, activități statistice sau de raportare. Accept Citește mai departe...