Călărași SUD
Comunicate de presă

Ziua Drapelului Național al României

banner

Miercuri, 26 iunie, zi în care se sărbătorește Ziua Drapelului Național al României, în municipiul Călărași, sub coordonarea Centrului Militar Județean Călărași și a Inspectoratului de JandarmiJ udețean Călărași ”General de brigadă Barbu Pârâianu”, cu participarea Primăriei Municipiului Călărași, Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Barbu Știrbei” Călărași și a Inspectoratului Școlar Județean Călărași, vor avea loc activități specifice care să cinstească stindardul românesc.

Spre deosebire de alți ani, manifestările vor începe la ora 09.45, la Monumentul Eroilor din zona Orizont, de unde, spre Km 0, va avea loc o defilarea structurilor militare aparținând IJJ și ISU cu drapelul de luptă al IJJ, dar și cu drapelul din centrul municipiului Călărași care va fi coborât, într-un ceremonial, în seara zilei de 25 iunie și dus, spre sfințire, la Biserica Sf. Nicolae, unde va sta toată noaptea.

Mai mult, pe același traseu, Orizont-Km. 0, un grup de elevi va purta cu mândrie un steag de dimensiuni mari (9 m x 6 m) pus la dispoziție de Primăria Municipiului Călărași.

Sunt așteptate să se alăture activităților autoritățile locale și județene, dar și călărășeni care își doresc să trăiască emoția cinstirii celui mai important simbol al României – Drapelul Național.

Ziua Drapelului Național a fost instituită pentru a marca ziua de 26 iunie 1848, când Guvernul revoluționar a decretat ca Tricolorul – roșu, galben și albastru – să reprezinte steagul național al tuturor românilor.

Articole asemănătoare

COMUNICAT DE PRESĂ

Călărași: Se amână/sistează toate evenimentele publice și private desfășurate în interiorul unor incinte sau în aer liber, indiferent de numărul de participanți

publish@calarasisud.ro

Primăria Călărași: 161 de ani de la Unirea Principatelor Române

publish@calarasisud.ro

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și folosirea datelor dvs. pe acest site web.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest website foloseşte cookie-uri proprii cât şi cookie-uri adăugate de terţi, pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Respectând prevederile legii 677/2001 vizând protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și la libera circulație a acestor date, SC GRUPEX 2000 SRL este înscrisă la ANSPDPC ca operator de date cu nr. 0019559 . Clientul companiei SC GRUPEX 2000 SRL își exprimă în mod expres consimțământul ca datele sale personale să fie preluate, stocate și prelucrate prin sisteme manuale și automate în următoarele scopuri: livrarea de servicii, îmbunătățirea conținutului furnizat, activități statistice sau de raportare. Accept Citește mai departe...