AcasăComunicate de presăZIUA MONDIALĂ A APEI

ZIUA MONDIALĂ A APEI

Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a desemnat ziua de 22 martie ca fiind Ziua Mondială a Apei. Această zi se sărbătorește încă din anul 1993.

UN-Water (Grupul ONU pentru Apă) a stabilit pentru anul 2018 tema evenimentului ca fiind:  „Soluții naturale pentru apă”.

ECOAQUA Călărași împreună cu ADI ECOAQUA Călărași au hotărât să celebreze această zi printr-o serie de acțiuni în parteneriat cu diverse instituții din județ. Acțiunile se vor desfășura la sediul Consiliului Județean Călărași, Primăriei Municipiului Călărași, Centrului Cultural Județean Barbu Știrbei, Muzeului Municipal Călărași, Muzeului Județean Dunărea de Jos Călărași și Bibliotecii Județene Călărași.

 

În cadrul evenimentului sunt programate o conferință, diverse concursuri și expoziții tematice și o expoziție de produse, echipamente și soluții tehnologice pentru domeniul apă-apă uzată.

 

         În cadrul conferinței vor avea loc:

– Prezentarea proiectului implementat prin fonduri europene  POIM – „Proiect regional de dezvoltare a infrastructurii de apa si apa uzata pentru aria de operare a operatorului regional in judetele Calarasi si Ialomita, în perioada 2014-2020”, proiect ce constă în investiții pentru tratarea și distribuția apei și colectarea și epurarea apelor uzate. Proiectul va fi implementat în județele Călărași și Ialomița în zonele urbane și rurale. Va avea drept rezultat conectarea la sisteme alimentare cu apă și canalizare a populației din aceste zone astfel încât să se realizeze conformarea cu prevederile directivelor UE relevante.

– Prezentare “Istoria apei” realizată de Biblioteca Județeană împreună cu Muzeul Dunării de Jos

– Luări de cuvânt pe tema apei ale unor personalități din mediul academic (profesori universitari din cadrul Universității Tehnice de Construcții București și Universității Politehnice București)

– Expuneri ale furnizorilor de tehnologii din domeniul apă potabilă / canalizare – epurare.

 

Se vor desfășura o serie de concursuri și activități ce vor fi premiate la finalul evenimentului:

– Concurs „GRAF-APA” : concurs graffiti pe echipe – se vor face grafitii in statia de epurare

– Concurs „PICT-APA” – concurs pictura pe panza (vor fi 3 categorii de varsta 5-7 ani, 7-10 ani si peste 10 ani). Picturile vor fi expuse la Muzeul Municipal Calarasi

– Concurs „FOTO- APA” – concurs de fotografii in care APA va fi principalul exponent –   concursul va fi anuntat pe Facebook, vor fi primite fotografiile in  format electronic, iar cele mai reusite vor fi listate si expuse in cadrul Muzeului Municipal Calarasi

– Concurs „DESEN-APA” – concurs desene pe hârtie / carton. Participă elevi, pe  3 categorii de vârstă: clasele I-IV, clasele V-VIII, clasele IX-XII

– Concurs „COLAJ-APA”  – concurs colaje

– Concurs „MACHET-APA” – concurs machete

– Sesiune de referate/ prezentări tip .ppt  „APA în stiință”

– Secțiune dedicată iubitorilor de limbi străine, compusă din:

  • Activități interactive în limba engleză având ca temă apa (debate, speech, etc)
  • Eseuri și prezentări în limba franceză

 

Muzeul Județean “Dunărea de Jos” și Biblioteca Județeană Călărași vor organiza  expoziții tematice.

 

Furnizorii de echipamente și tehnologii din domeniul apei potabile, canalizării și epurării vor organiza o expoziție de produse și soluții tehnologice de interes.

 

La eveniment sunt invitați să participle, alături de reprezentanții autorităților locale din județ (primari, consilieri locali, etc) și reprezentanți ai operatorilor de apă- canal și ai asociațiilor de dezvoltare intercomunitară din domeniul apei și apei uzate din întreaga țară.

 

Înscrierea la concursuri sau activități, precum și obținerea oricăror alte detalii se pot face de către orice persoană interesată la:

– adresa de e-mail gaidamut.nicoleta@ecoaqua.ro

– telefon 0736001771, 0772053623

– pagina facebook https://www.facebook.com/ecoaquacalarasi/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Must Read