AcasăActualitate4 primari PSD și-au arătat intenția de a veni în rândul liberalilor

4 primari PSD și-au arătat intenția de a veni în rândul liberalilor

Joi, 5 martie 2020, la sediul PNL Călărași, într-o conferința de presă, președintele Daniel Ștefan Drăgulin a anunțat faptul că în alegerile locale din vara acestui an vor candida pe listele PNL patru noi primari. Este vorba de primarul comunei Vasilați, Lucian Vasile, primarul comunei Tămădău Mare, Constantin Chirică, primarul comunei Ștefan cel Mare, Nicolae Pandea, și primarul comunei Lehliu, Ionuț Stan.

”În această perioadă definitivăm candidații noștri pentru funcția de primar și mai sunt încă discuții cu cei care și-au manifestat dorința de a candida pentru funcția de primar în afara primarilor în funcții prezenți astăzi alături de noi și sperăm ca în cel mai scurt timp să vă prezentăm toată echipa care va intra în lupta politică la alegerile locale. Pot să vă spun de asemenea că luni în Biroul Politic Național va avea loc validarea candidaților la funcția de președinte al Consiliului Județean la Călărași, și după cum știți candidatul nostru este domnul Barbu Valentin, cât și a primarilor reședință de județ, iar candidatul PNL Călărași sunt eu”, a declarat Drăgulin.

Președintele PNL Călărași speră în rezultate pozitive în localele din vară, în ciuda mișcărilor politice recente de pe scena călărășeană. ”Vreau să vă mai spun un lucru: nu neapărat numeric ne interesează, ci ne interesează oamenii de valoare, ne interesează oamenii cu principii de administrație care pot să realizeze ceva în comunele lor, ca atare, cei prezenți aici au considerat, sunt convins, și nu vreau să vorbesc în numele lor, că în PNL există dialog, un echilibru, indiferent că suntem pe funcții sau nu, între toți cei care sunt membrii PNL. Este normal că i-am primit, din discuțiile purtate, asta a și reieșit. Pe noi ne interesează faptul că cei care sunt aici sunt oameni de valoare.”, a opinat liderul liberalilor călărășeni.

Secretarul General al PNL Călărași, Valentin Barbu, candidat al partidului pentru funcția de președinte al Consiliului Județean, s-a arătat încântat că o parte din primarii actuali PSD nu se regăsesc în echipa lui Iliuță, cel care și-a anunțat recent candidatura din partea social-democraților pentru un nou mandat de președinte CJ. Totuși acesta își contestă foștii colegi de partid, în instanță, după radierea lui din PNL. Demersurile lui Iliuță din instanță au un singur scop, acela de a stopa încetarea de drept a mandatului de președinte CJ. ” Vreau să vă spun că nu am avut o țintă de la început să facem schimb de primari, asta să fie foarte clar. Faptul că încă domnul președinte al Consiliului Județean a declarat de mai mult timp, și o să vedeți probabil peste puțin timp câți dintre primarii noștri vor pleca cu dumnealor prin ducerea lui la PSD, unii dintre primarii PSD au făcut pasul către noi. Nu am lucrat cum a făcut Vasile Iliuță de ani de zile în sensul ăsta, după tot ce așa s-a întâmplat putem să tragem o concluzie: cei prezenți astăzi la masă lângă noi nu sunt compatibil cu domnul Iliuță. Eu le mulțumesc și îi asigur că vom face tot ceea ce putem astfel încât să câștigăm președinția Consiliului Județean și majoritatea în Consiliul Județean. Va asigur că soluția corectă este la PNL, nu la PSD”, este de părere Barbu.

Alături de cei patru primari menționați, au mai fost prezenți în conferința de presă candidatul PNL la fotoliul de primar al comunei Unirea, Ciprian Olteanu, și candidatul PNL la funcția de primar al orașului Fundulea, Mădălina Obadă.

Ciprian Pandea, viitor vicepreședinte PNL Călărași: ” Vreau că organizația PNL să fie câștigătoare și vreau ca Vali Barbu să fie Președintele CJ”

Prezent în cadrul unei conferințe de presă la sediul PNL Călărași, Ciprian Pandea, cel care l-a ”convins” pe tatăl lui, cel mai experimentat primar din județ, Nicolae Pandea, președinte al Asociației Comunelor din România-filiala Călărași, să aleagă PNL, a făcut câteva referiri la foștii lor colegi și la motivele care au stat la baza excluderii sale după ce a ”îndrăznit” să-l conteste pe fostul președinte PSD, Liviu Dragnea. ”Mai mult ca sigur toți cei prezenți astăzi alături de noi vor câștiga încă un mandat și cei care nu sunt astăzi primari cu siguranță vor fi. În momentul în care tu trei patru ani de zile nu i-ai ajutat cu absolut nimic, ba mai mult le pui tot felul de piedici, credeți dumneavoastră că vreunul dintre primarii aceia mai cred că în următorii patru ani vor fi ajutați? Asta în primul rând. În al doilea rând, eu înțeleg că PSD în epoca Dragnea a fost un PSD autoritar, dar măcar Dragnea era un pic deștept. Nu cred că la Călărași unii primari ar accepta să vină cineva care se credea un fel de Dragnea, dar la o scară mult mai mică. În viață și în politică este bine ca în momentul în care promiți niște chestii să le și faci. Acum, scuzați-mă, dar în afară de promisiuni nu prea s-au văzut niște chestii făcute. Iar oamenii ăștia trebuie să dea raportul în fața comunității lor. În momentul în care ajungi jupânul județului, ca să mă exprim mai concret, tu faci după bunul plac, scuzați-mă dar nu este ferma personală județul Călărași”, a spus Pandea.

Întrebat ce își dorește pentru viitorul lui politic în PNL, Ciprian Pandea a spus că dforește întâi să demonstreze. ”Vreau că organizația PNL să fie câștigătoare și vreau ca Vali Barbu să fie Președintele CJ. Pentru mine îmi doresc, ce mi-am dorit și în 2016, mi-am dorit să câștigăm. În 2016 puteam să candidez pentru orice funcție și poate că o parte dintre dumneavoastră știți, o parte nu știți, dar am avut o discuție cu președintele Dragnea și m-a întrebat ce vreau, am spus că sunt destul de tânăr și trebuie să demonstrez întâi, am demonstrat atunci și mai vreau să demonstrez o dată și vedem după aceea”, a anunțat Pandea.

Proaspătul liberal nu a uitat să facă trimiteri subtile chiar la foștii colegi de partid de la nivel central, înainte ca aceștia, chiar la Călărași, să îl anunțe pe Vasile Iliuță candidat PSD în alegerile local. Este vorba de președintele Marcel Ciolacu și Paul Stănescu. ”În momentul în care semnezi o scrisoare, iar de pe urma scrisorii câțiva dintre noi suntem executați, restul ajung fie președinți, fie secretari generali, fie miniștrii, fie prim-miniștrii, unii, scuzați-mă, dar nu mi se pare că au caracter. Atunci, nu vă supărați pe mine, prefer să mă duc undeva să mă duc și să fac echipa cu un dușman, între ghilimele, politic, care a avut principii și cu care am putut să discut și cu care să am o discuție politică în contradictoriu, dar bazată pe principii, decât să stau lângă niște oameni fără caracter”, a declarat Ciprian Pandea.

Despre Vasile Iliuță, Pandea spune că se erijează într-un ”luceafăr care va arunca milioane de euro în campanie.”, dar că are încredere că vor fi primari care nu se vor vinde. ”Tot aud din presă și de la primari că vine un luceafăr al politicii și aruncă cu milioane de euro în campanie, nu cred că toată lumea se vinde, cred că am trecut de epoca aia și le spun celor care trăiesc cu impresia că va veni cu bani, ce om normal la cap vine și bagă banii lui, pentru ce, doar pentru faimă, nu cumva vrea să și-i recupereze, iar dacă vrea să îi recupereze, de unde și-i recuperează, nu de la votanți? Vreau să cred că putem face politică bazată pe principii”, a conchis tânărul politician.

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Must Read