AcasăActualitateADI Ecoaqua: Comunicat de presă

ADI Ecoaqua: Comunicat de presă

In data de 13.08.2020, instanta s-a pronuntat cu privire la Cererea de interventie depusa de ADI Ecoaqua in calitate de autoritate tutelara, mun Calarasi si mun. Urziceni in calitate de actionari ai Ecoaqua S.A. Instanta a respins solicitarea de inregistrare de mentiuni a adunarii generale a operatorului cu privire la revocarea Consiliului de administratie si numirea unor membrii provizorii intr-un nou Consiliu de administratie.

Avand in vedere hotararea instantei, suntem de parere ca este nevoie sa se reinstaureze cat mai curand legalitatea organelor de conducere a operatorului, care sa permita acestuia sa continue demersurile pentru semnarea contractului de finantare in cadrul programului POIM 2014 – 2020.

Prin hotararea instantei se pune capat incercarii de ingradire a controlului legal exercitat de autoritatea tutelara, in speta ADI ECOAQUA. Se pastreaza in acest fel toate mentiunile din actul constitutiv al operatorului regional, mentiuni in concordanta cu prevederile legale, respectiv cu Legea 51/2006 si OUG 109/2011. Prin mentinerea acestor prevederi in actul constitutiv, sunt respectate si regulile „in house” prevazute in Ghidul de finantare POIM 2014 – 2020. In acest fel se micsoreaza pericolulul respingerii cererii de finantare din motive privind aranjamentul institutional.

Retinerea pentru 30 zile a directorului general ales de Consiliul de administratie provizoriu, respectiv domnul Victor Sandu, pentru nereguli in dosare de finantare cu fonduri europene, face ca hotararea instantei sa fie cu atat mai benefica, eliminand toate dubiile legate de legitimitatea organelor de conducere ale operatorului regional.

Consideram ca prin decizia instantei a fost refacut aranjamentul institutional, asociatia de dezvoltare intercomunitara pastrandu-si prerogativele de Autoritate Tutelara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Must Read