Călărași SUD
Actualitate

ADI Ecoaqua: Comunicat de presă

banner

In data de 13.08.2020, instanta s-a pronuntat cu privire la Cererea de interventie depusa de ADI Ecoaqua in calitate de autoritate tutelara, mun Calarasi si mun. Urziceni in calitate de actionari ai Ecoaqua S.A. Instanta a respins solicitarea de inregistrare de mentiuni a adunarii generale a operatorului cu privire la revocarea Consiliului de administratie si numirea unor membrii provizorii intr-un nou Consiliu de administratie.

Avand in vedere hotararea instantei, suntem de parere ca este nevoie sa se reinstaureze cat mai curand legalitatea organelor de conducere a operatorului, care sa permita acestuia sa continue demersurile pentru semnarea contractului de finantare in cadrul programului POIM 2014 – 2020.

Prin hotararea instantei se pune capat incercarii de ingradire a controlului legal exercitat de autoritatea tutelara, in speta ADI ECOAQUA. Se pastreaza in acest fel toate mentiunile din actul constitutiv al operatorului regional, mentiuni in concordanta cu prevederile legale, respectiv cu Legea 51/2006 si OUG 109/2011. Prin mentinerea acestor prevederi in actul constitutiv, sunt respectate si regulile “in house” prevazute in Ghidul de finantare POIM 2014 – 2020. In acest fel se micsoreaza pericolulul respingerii cererii de finantare din motive privind aranjamentul institutional.

Retinerea pentru 30 zile a directorului general ales de Consiliul de administratie provizoriu, respectiv domnul Victor Sandu, pentru nereguli in dosare de finantare cu fonduri europene, face ca hotararea instantei sa fie cu atat mai benefica, eliminand toate dubiile legate de legitimitatea organelor de conducere ale operatorului regional.

Consideram ca prin decizia instantei a fost refacut aranjamentul institutional, asociatia de dezvoltare intercomunitara pastrandu-si prerogativele de Autoritate Tutelara.

Articole asemănătoare

Klaus Iohannis a explicat de ce este important ca românii să meargă la vot pe 24 noiembrie

publish@calarasisud.ro

Patinoarul în aer liber revine la Călărași și iarna aceasta!

publish@calarasisud.ro

S-a semnat contractul de finanțare a proiectului ”Reabilitare termică a Liceului Teoretic Mihai Eminescu”

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și folosirea datelor dvs. pe acest site web.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest website foloseşte cookie-uri proprii cât şi cookie-uri adăugate de terţi, pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Respectând prevederile legii 677/2001 vizând protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și la libera circulație a acestor date, SC GRUPEX 2000 SRL este înscrisă la ANSPDPC ca operator de date cu nr. 0019559 . Clientul companiei SC GRUPEX 2000 SRL își exprimă în mod expres consimțământul ca datele sale personale să fie preluate, stocate și prelucrate prin sisteme manuale și automate în următoarele scopuri: livrarea de servicii, îmbunătățirea conținutului furnizat, activități statistice sau de raportare. Accept Citește mai departe...