Călărași SUD
Actualitate

ADR Sud Muntenia a organizat „Al treilea eveniment interregional și întâlnirea partenerilor proiectului SinCE-AFC”

banner

Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, partener în cadrul proiectului SinCE-AFC, a organizat în perioada 5-6 octombrie 2020, online prin intermediul aplicației ZOOM,„Al treilea eveniment interregional și întâlnirea partenerilor proiectului”.

Proiectul SinCE-AFC vizează implicarea IMM-urilor din lanțul agroalimentar în economia circulară prin promovarea mecanismelor orizontale de management și financiare corespunzătoare.

În prima zi evenimentului, ADR Sud Muntenia, în calitate de organizator, a prezentat inițiativele, strategiile la nivel regional și național precum și bunele practici identificate în regiunea de dezvoltare Sud – Muntenia privind economia circulară în sectorul agro-alimentar. Alături de reprezentanții ADRSM și partenerii din proiect au mai participat stakeholderi dintre care menționăm pe cei care au susținut prezentări în cadrul evenimentului:

  • Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Chimie și Petrochimie (ICECHIM București), Filiala Călărași:Instrumente care susțin circularitatea în agricultură și industria alimentară;
  • Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Mașiniși Instalații destinate Agriculturii și Industriei Alimentare (INMA București): Inițiative și strategii privind economia circulară;
  • Institutul Naționalde Cercetare-Dezvoltare pentru Chimie și Petrochimie (ICECHIM București): Proiectul SECVENT, o abordare pentru eliminarea decalajului (eco) inovațional în bioeconomia circulară;
  • Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrică (ICPE-CA București): Cercetare aplicată pentru conversia deșeurilor agroalimentare în biogaz și subproduse: rezultate și bariere în calea implementării proiectului, în care a fost descrisă o nouă abordare în tratarea deșeurilor agroalimentare și impactul deșeurilor agroalimentare asupra mediului;
  • Ateliere Fără Frontiere (AFF):Parteneriat pentru economia circulară a deșeurilor alimentare și solidaritate – Proiect pilot România.

Evenimentul a continuat cu o serie de prezentări de bune practici identificate în toate regiunile europene în care este implementat proiectul și vizite de studiu virtuale referitoare la economia circulară în sectorul agroalimentar în regiunea Sud Muntenia. La finalul primei zile a întâlnirii la care au participat 41 de invitați a avut loc o sesiune de întrebări și răspunsuri, demonstrând interesul ridicat pentru acest eveniment.

În cea de a doua zi a evenimentului, dedicată partenerilor proiectului, la care au participat 26 de invitați, au fost discutate aspecte care țin de buna derulare a proiectului: rezultatele primei etapei a procesului de consultare a stakeholderilor proiectului; analiza bunelor practici colectate în semestrul al doilea; aspecte legate activitățile de comunicare și diseminare; stadiul proiectului și activitățile planificate pentru perioada următoare în fiecare regiune.

În cazul în care aveți un exemplu de bună practică privind economia circulară din sectorul agroalimentar și doriți să o împărtășiți cu noi, puteți contacta Serviciul Dezvoltare din cadrul Direcției Dezvoltare și Comunicare a Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia la adresa de e-mail programe@adrmuntenia.ro.

Pentru a afla mai multe detalii despre proiectul SinCE-AFC vă rugăm să accesați următoarele link-uri: https://www.adrmuntenia.ro/proiectul-sinceafc/static/1235 sauhttps://www.interregeurope.eu/since-afc/.

Articole asemănătoare

PSD, o piatră de moară legată la gâtul României. Iohannis și PNL vor să pună țara pe picioare

publish@calarasisud.ro

România normală înseamnă continuarea luptei anti-corupție

publish@calarasisud.ro

Localitățile călărășene, realități și perspective

publish@calarasisud.ro

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și folosirea datelor dvs. pe acest site web.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest website foloseşte cookie-uri proprii cât şi cookie-uri adăugate de terţi, pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Respectând prevederile legii 677/2001 vizând protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și la libera circulație a acestor date, SC GRUPEX 2000 SRL este înscrisă la ANSPDPC ca operator de date cu nr. 0019559 . Clientul companiei SC GRUPEX 2000 SRL își exprimă în mod expres consimțământul ca datele sale personale să fie preluate, stocate și prelucrate prin sisteme manuale și automate în următoarele scopuri: livrarea de servicii, îmbunătățirea conținutului furnizat, activități statistice sau de raportare. Accept Citește mai departe...