AcasăActualitateAlin Bogdan Drăgulin: Călărășenii sunt la limita răbdării cu ceea ce se...

Alin Bogdan Drăgulin: Călărășenii sunt la limita răbdării cu ceea ce se întâmplă în oraș

Într-un interviu acordat publicației psnews.ro, liderul liberalilor din municipiul Călărași, Alin Bogdan Drăgulin, face o radiografie extrem de exactă a stării economico-sociale a localității. Acesta apreciază că, la acest moment, municipiul Călărași se află în colaps financiar și că există perspectivele sumbre ale falimentului administrativ.

„Sunt liberal de 20 de ani. Împreună cu colegii mei formăm opoziția la nivel local față de tot ceea ce înseamnă derapajele actualei administrații. O administrație care s-a trezit cu proiecte de 40 de milioane de euro primite pe tavă de la administrația precedentă, administrație liberală de altfel, și care, din nefericire, nu a reușit să termine niciun proiect din toate acestea. Sunt bani europeni cu cofinanțare 2% numai că, actualul conducător al primăriei a contractat credite în valoare de 100 de milioane de lei sau 20 de milioane de euro.”

Liderul liberalilor din municipiul Călărași, Alin Bogdan Drăgulin, apreciază că, foarte curând, la nivel administrativ se va atinge vârful maxim de îndatorare, de 30 la sută, atât cât prevede legislația în vigoare.

„Partea tristă este că din proiecte europene, cu co-finanțare 2% care ar fi trebuit să dezvolte acest municipiu, ne trezim cu lucrări de proastă calitate. Am mers până acolo încât, împreună cu colegii mei, am măsurat cimentul de la nivelul trotuarelor și am găsit dimensiuni de 4cm și 7cm și în contract scrie că trebuie să fie de 10 cm.”

Situația catastrofală îi este imputată actualului primar al municipiului Călărași, Marius Grigore Dulce, care nu a reușit să respecte termenii contractuali din motive de ordin personal: licitații repetate și respinse inclusiv pentru abateri grave de la legislație.

„Cred că derapajul a început în momentul în care s-a venit cu o nouă filozofie în primărie. Nu mai contează cum, și-au zis, noi trebuie să avem niște proiecte. Nu vreau să speculez neapărat că trebuiau făcute cu cineva, dar și licitațiile acelea, tot repetate, ridică niște semne de întrebare. În plus, licitațiile se concretizează astăzi cu niște lucrări foarte proaste. Călărășenii sunt la limita răbdării cu ceea ce se întâmplă în oraș. Este un haos total, există impredictibilitate la nivelul constructorilor. Vorbim despre principala axa a orașului în care nu se știe astăzi ce, cât, cum se construiește. Treaba asta durează de mai bine de un an.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Must Read