AcasăActualitateDescinderi DIICOT: Bani din prostituție, trafic de persoane și cămătărie

Descinderi DIICOT: Bani din prostituție, trafic de persoane și cămătărie

La data de 23.11.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Călărași împreună cu  polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Călărași, pun în executare 16 mandate de percheziție domiciliară în municipiul București și pe raza județelor Călărași, Ilfov și Giurgiu, într-o cauză privind săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane,  proxenetism și camătă. 

Din probele administrate a rezultat că,  în perioada 2021- noiembrie 2023,  în baza aceleiași rezoluții infracționale, un suspect a recrutat două persoane vătămate majore, prin utilizarea metodei de inducere în eroare (loverboy) pe care, ulterior, prin  utilizarea de violențe fizice și psihice le-a determinat să practice prostituția în folosul său.


De asemenea, alți doi suspecți în  cauză, pe  parcursul anului 2023, au obținut de la mai multe femei care practicau prostituția foloase patrimoniale. 


Cercetări efectuate au mai relevat că, în perioada 2020-noiembrie 2023, o suspectă, cu sprijinul altor doi suspecți ( din care unul membru de familie) a înlesnit practicarea prostituției de către mai multe femei, prin punerea la dispoziție a unei locații în municipiul București, postarea  de anunțuri pe site-urile de profil, asigurarea pazei și a altor servicii,  obținând astfel foloase  patrimoniale,  în procent de  50% din câștigurile realizate din practicarea prostituției.


Cu privire la alți trei suspecți, s-a reținut că în perioada 2022-2023, au dat bani cu dobândă,  ca îndeletnicire, fără a deține autorizație în acest scop,  suspecților  implicați în activitatea de înlesnire a prostituției.


Audierile se vor desfășura la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Călărași.
Acțiunea se realizează cu sprijinul polițiștilor din cadrul BCCO București,  Serviciului Poliției de Frontieră Giurgiu și jandarmilor din cadrul Inspectoratelor Județene de Jandarmi Călărași și Giurgiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Must Read