AcasăActualitateAmelia Giurcan: Înființarea unui Centru de Îngrijiri Paliative în Călărași este un...

Amelia Giurcan: Înființarea unui Centru de Îngrijiri Paliative în Călărași este un proiect de suflet pentru comunitatea noastră la care lucrez încă din 2020 și pe care mi-l asum și în programul de guvernare

Necesitatea urgentă a proiectului: În județul nostru, cu o populație de peste 300.000 de oameni, nu există aproape nicio acoperire pentru îngrijiri paliative. Oamenii trebuie să meargă la București sau în alte orașe pentru astfel de servicii, ceea ce este inacceptabil având în vedere starea lor de sănătate precară.


Acest centru va fi un pilon vital pentru îmbunătățirea calității vieții pacienților și familiilor lor.

Angajamentul nostru: Ne angajăm să inițiem și să implementăm acest proiect vital pentru comunitatea noastră. Este un pas esențial pentru a oferi ajutor specializat celor care au cea mai mare nevoie.

Scop principal: Asigurarea unui mediu confortabil și oferirea de îngrijire de calitate pacienților aflați în stadii avansate ale bolilor cronice sau terminale.

Echipa multidisciplinară: Include medici, asistenți medicali, psihologi și consilieri, care vor oferi îngrijire holistică și suport emoțional atât pacienților, cât și familiilor lor.

Servicii oferite:

  • Unitate specializată: Centrul va avea 100 de paturi și va oferi servicii de îngrijire paliativă direct în unitate.
  • Servicii la domiciliu: Vom asigura îngrijiri specializate la domiciliu pentru 50 de beneficiari.
  • Importanța îngrijirii paliative:
  • Ameliorarea suferinței: Ne concentrăm pe controlul simptomelor și gestionarea durerii, oferind confort pacienților și sprijin familiilor lor.
  • Abordare holistică: Echipa va include profesioniști din diferite domenii care colaborează pentru a răspunde nevoilor fizice, emoționale, sociale și spirituale ale pacienților.
  • Comunicare deschisă: Vom asigura o comunicare transparentă între pacient, familie și echipa medicală, pentru a oferi o înțelegere clară a situației și opțiunilor disponibile.

În calitate de consilier județean, mi-am asumat acest proiect încă de anul trecut, lucrând intens pentru a identifica soluțiile necesare și pentru a pregăti un proiect de hotărâre.

În data de 17.04.2024, am depus oficial acest proiect la Consiliul Județean Călărași, urmând să fie supus votului. Din poziția de candidat la Primăria Călărași, îmi iau angajamentul ferm ca acest obiectiv să fie unul prioritar în programul meu de guvernare.

Pe 9 iunie avem PUTEREA să alegem cu înțelepciune pentru că ÎMPREUNĂ, merităm mai mult! Pe 9 iunie, votați SCHIMBAREA! Numărul 2 pe buletinul de vot pentru Primăria Călărași și Consiliul Local.

AmeliaGiurcanPrimariaCalarasi #VoteazaSchimbarea #ImpreunaMeritamMaiMult #ViitorMaiBun #UnitiPentruCalarasi #OrasulNostru #ImpreunaSuntemPuternici #SolidaritatePentruSchimbare #SperantaPentruViitor #ConstruimImpreuna

Comandat de Uniunea Salvați România – Filiala Județeană Călărași
Cod mandatar: 21240009

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Must Read