Anunț

1.08.2022

LANSARE PROIECT
Dezvoltarea serviciilor locale de îngrijire a pacienților oncologici
în județul Călărași

ASOCIAȚIA PACIENȚILOR ONCOLOGICI CĂLĂRAȘI, în parteneriat cu ASOCIATIA CREST, în perioada 27.07 2022 – 27.11.2023 implementează proiectul cu titlul ” Dezvoltarea serviciilor locale de îngrijire a pacienților oncologici în județul Călărași”, cod SIPOCA 659, cod MySMIS2014 151319.

Proiectul este cofinanțat prin Programul Operațional Capacitate Administrativă, componenta CP14/2021- „pentru regiunile mai puțin dezvoltate – Consolidarea capacității ONG-urilor șipartenerilor sociali de a se implica în formularea si promovarea dezvoltării la nivel local„.

Obiectivul general al proiectului este de a dezvolta servicii locale de îngrijire a pacienților oncologici în județul Călărași prin creșterea capacitații organizațiilor societății civile de a-și îmbunătăți rolul în prioritizarea, elaborarea și implementarea politicilor publice de dezvoltare locală. Planul nostru de acțiune include dezvoltarea standardelor pentru o gamă completă de servicii medicale esențiale, de calitate, de la promovarea sănătății la prevenire, tratament,
reabilitare și îngrijiri paliative.

Se creează astfel mecanisme standardizate de coordonare şi colaborare inter-instituțională între administrația din domeniul sanitar și structurile societății civile care reprezintă beneficiarii serviciilor sanitare prin care cetățenii și actorii cheie din domeniul sanitar vor construi împreună inițiative, pe care le vor transmite autorităților, iar în urma unui dialog real privind oportunitățile disponibile să fie implementate soluțiile care răspund cel mai bine nevoilor societății.

Obiectivele specifice ale proiectului:

1. Elaborarea unui Plan de acțiune comun pentru evaluarea si dezvoltarea serviciilor locale pentru îngrijirea pacienților oncologici în județul Călărași prin implicarea pacienților/ asociațiilor de pacienți si reprezentanților societății civile în probleme de calitate în  sănătate, pentru creșterea gradului de satisfacție a pacienților și a populației județului Călărași față de serviciile de sănătate.
2. Dezvoltarea aptitudinilor și capacității a 75 de persoane din rândul a: 13 ONG-uri, parteneri sociali și angajați ai instituțiilor publice de a implementa instrumente de evaluare și îmbunătățire a serviciilor medicale prin parteneriat public-privat în județul Călărași; Instrumentul construit contribuie la dezvoltarea unui sistem de sănătate funcțional, instituționalizarea evaluărilor de performanță cu accent pe calitate şi control a calității serviciilor oferite de către furnizorii de servicii de sănătate de la toate nivelurile de îngrijiri, implementarea conceptului/ sistemului de guvernanță clinică și dezvoltarea la nivel central și local a capacității de monitorizare și de evaluare a performanțelor furnizorilor de servicii de sănătate și a procedurilor unitare/ standardizate de analiză și răspuns la abaterile de la standardele minimale.
3. Promovarea bunelor practici în implementarea standardelor comune în administrația publica locală, furnizorii de servicii medicale și sector civil, pentru optimizarea proceselor orientate către beneficiari/pacienții oncologici.

Rezultatele așteptate în urma implementării proiectului sunt:

a. Parteneriate între ONG-uri/parteneri sociali si autorități locale care sunt funcționale la 6 luni după finalizarea proiectelor
b. Participanți din cadrul ONG-urilor și partenerilor sociali care au fost certificați la încetarea calității de participant la formare;
c. Standarde manageriale și de calitate asumate a fi implementate;
d. Plan de acțiune comun pentru evaluarea și dezvoltarea serviciilor locale pentru îngrijirea pacienților oncologici în județul Călărași;
e. ONG-uri din județul Călărași implicați în activitatea rețelei QUALIMED.

Bugetul total al proiectului este de 422,667.21 lei, din care cofinanțare asigurată de Uniunea Europenă 414,213.86 lei, contribuțiile partenerilor beneficiari 8,453.35 lei.

Informații suplimentare: Asociația Pacienților Oncologici Călărași, sediul administrativ str.
Năvodari, numărul 8, sediul de proiect str. Știrbei Vodă, b K1,sc 6, parter ( Cabinet ONCOMED SILVANIA SRL) asociatie.apocl@yahoo.com.
Persoană de contact: Ec. Nicolache Elena – manager de proiect, telefon mobil 0734702000.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Must Read