AcasăFlashAvocatul Mafiei încă nu a fost prins: Grefiera Nicoleta Vintilă a fost...

Avocatul Mafiei încă nu a fost prins: Grefiera Nicoleta Vintilă a fost condamnată

Nicoleta Vintilă, care ocupa postul de grefieră, la data faptelor, în cadrul Judecătoriei Călărași, a fost condamnată, de instanța, de fond, pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență.

Trafic de influență

Sentința a fost emisă în cursul zilei de 28.11.2017, în dosarul nr. 1317/116/2017. Nicoleta Vintilă a fost săltată în cursul zilei de joi, 3 august 2017, pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență. A pretins și primit bunuri pentru a interveni pe lângă procurorul de caz, pentru obținerea unei soluții favorabile într-un dosar penal, instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Călărași. A promis că va interveni într-un dosar în care un inculpat este acuzat de tentativă de omor. A primit de la acesta suma de 1.200 lei. A fost arestată preventiv în cursul zilei de 3 august, pentru o perioadă de 30 de zile, soluție revocată de Curtea de Apel București. Procurorul de caz a fost Mădălina Miu.

Muncă în folosul comunității

Instanța de fond, tribunalul Călărași, a dispus condamnarea acesteia la o pedeapsă privativă de libertate de 1 an şi 4 luni închisoare, cu suspendarea condiționată a executării pedepsei, pentru o perioadă de încercare de 2 ani de la rămânerea definitivă a sentinței. Pe parcursul termenului de supraveghere, Nicoleta Vintilă va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii, în cadrul Primăriei Călăraşi, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare. Instanța a dispus confiscarea sumei de 1.200 lei, bani dați pentru a-și trafica funcția. Nicoleta Vintilă a lucrat, mult timp, drept grefier al regretatului judecător Neluț Pantilie. În fapt, astfel de activități de trafic de influență și de luare de mită, pentru soluționarea unor cazuri, civile sau penale, sunt frecvente.

Nu e un caz izolat

În Călărași, unul dintre cele mai cunoscute personaje care se ocupă cu așa ceva este denumit Avocatul Mafiei. Nu a fost prins și pus încă sub acuzare câtă vreme acest fapt ar însemna arestarea și trimiterea în judecată a numeroși magistrați. Personajul cunoscut în mediile juridice călărășene drept Avocatul Mafiei plătește concediile unor judecători sau procurori. Uneori, aceștia își fac concediile împreună. Nicoleta Vintilă nu este un caz izolat. A fost prinsă doar pentru că nu se mai bucură de sprijinul anumitor magistrați. În nici un caz aceasta nu este simbolul corupției din cadrul sistemului juridic călărășean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Must Read