AcasăActualitateCampania anuală de vaccinare antirabică obligatorie a câinilor

Campania anuală de vaccinare antirabică obligatorie a câinilor

Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Calarasi, pentru informarea si constientizarea populatiei, anunta ca, incepand cu data de 01.10.2021, pe teritoriul judetului Calarasi, prin medicii veterinari de libera practica, se desfasoara campania obligatorie de vaccinare  antirabica a cainilor si pisicilor din gospodariile populatiei .

Vaccinarea profilactică antirabică va fi executata de catre medicii veterinari de libera practica imputerniciti, operatiunea de vaccinare fiind gratuita la caini si contracost la pisici. Costul vaccinului antirabic este suportat din bugetul DSVSA Calarasi.

În cazul când cineva a fost muşcat:

  • persoana respectivă să se prezinte de urgenţă la medic ;
  • să fie informat si medicul veterinar.

Având în vedere consecințele negative pentru sănătatea animalelor și posibil dramatice pentru sănătatea oamenilor, în cazul în care nu este realizată imunizarea animalelor, DSVSA Calarasi solicită proprietarilor/deținătorilor de câini si pisici să acode tot sprijinul necesar in vederea imunizarii acestora contra rabiei.

Atenționăm populația proprietară sau detinatoare de animale de companie asupra obligativitatii respectarii prevederilor Legii 258 / 2013 și Ordinului Președintelui A.N.S.V.S.A nr. 1 din 2014, referitor la  circulația câinilor pe teritoriul României să se efectueze numai dacă sunt identificați, înregistrați și vaccinați antirabic, însoțiți de carnete de sănătate.

Neprezentarea de catre detinatorii de caini si pisici pentru efectuarea operatiunii sanitare veterinare obligatorii de vaccinare antirabica, cat si refuzul acestora de a supune animalele actiunii de microcipare si vaccinare antirabica sau neacordarea sprijinului necesar pentru a fi efectuate aceste operatiuni, atrage dupa sine sanctionarea contraventionala conform HG 984/2005, cu modificarile si completarile ulterioare, art 5, lit J, punct 3 si 4 cu amenda de la 400 la 800 lei.

Apelati la medicul veterinar de libera practica din localitate pentru microciparea si inregistrarea cainilor in RECS , efectuarea vaccinarii antirabice a cainilor si pisicilor, rabia (turbarea)  fiind o boala transmisibila de la animale la om, cu efecte letale.

DIRECTOR EXECUTIV ,

Dr. Viorel BUCUR

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Must Read