AcasăAnunțuriCiclism prin Grădiștea –Tradiție , Cultură și Natură

Ciclism prin Grădiștea –Tradiție , Cultură și Natură

Comuna Grădiștea, județul Călărași a implementat proiectul „Piste pentru cicliști – cale de valorificare a tradițiilor și potențialului economico-social al comunei Grădiştea, judeţul Călăraşi” şi „Conservarea specificului local prin organizarea de târguri tradiţionale şi evenimente culturale, utilizarea mijloacelor de prezentare on-line a patrimoniului natural şi cultural al comunei Grădiştea”

În data de 27 iulie 2019, la Grădiștea va avea loc a cincea ediție a Festivalului Bicicletelor , care va deveni o traditie în comuna Grădistea.  Târgul care va fi organizat cu această ocazie va promova produsele culinare locale tradiționale și produsele de artizanat.

Se va organiza un spectacol la care vor fi invitați să participe ansamblul local și elevii școlilor din localitate. Vor fi organizate concursuri (de ciclism, de desene, de fotografie), mini expoziție, expoziție culinară a gospodinelor din localitate. Manifestarea își propune să contribuie la atingerea unuia din obiectivele creării pistei pentru cicliști și anume dezvoltarea durabilă a zonei prin turism alternativ care are la bază principii de minimizare a impactului activităţii turistice asupra mediului natural în vederea obţinerii creșterii ecologice contribuind la menţinerea şi îmbunătăţirea stării de conservare la prezervarea tradițiilor locale și la reanimarea acestora.

Pista pentru cicliști se desfășoară de-a lungul Drumului Național 31 Călărași- Oltenița, pe partea stângă , cu o lungime de 5641 m. Începe de la lacul Gălățui din satul Rasa la km 10 pe DN31, si se termină în satul Grădiștea în dreptul străzii Buzeşti. Pista are o lățime de 1,0 m și 29 platforme de încrucișare cu lungimea de 8 m și lățimea de 1,0 m, amplasate la cca. 200 m una de alta.

Prin această investiţie se încearcă revitalizarea spirituală şi culturală a comunei, dezvoltarea spiritului civic al locuitorilor, prin promovarea tradiţiilor culturale locale, cu ocazia fiecărei manifestaţii cultural artistice.

 

Pentru mai multe informații,

Oana-Denisa Glăvan

Primaria comunei Grădiștea, judetul Călărași

Tel: 0242/336.017 , E-mail: achizitiigradistea@yahoo.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Must Read