Călărași SUD
  • Acasă
  • Anunțuri
  • Ciclism prin Grădiștea –Tradiție , Cultură și Natură
Anunțuri

Ciclism prin Grădiștea –Tradiție , Cultură și Natură

banner

Comuna Grădiștea, județul Călărași a implementat proiectul „Piste pentru cicliști – cale de valorificare a tradițiilor și potențialului economico-social al comunei Grădiştea, judeţul Călăraşi” şi „Conservarea specificului local prin organizarea de târguri tradiţionale şi evenimente culturale, utilizarea mijloacelor de prezentare on-line a patrimoniului natural şi cultural al comunei Grădiştea”

În data de 27 iulie 2019, la Grădiștea va avea loc a cincea ediție a Festivalului Bicicletelor , care va deveni o traditie în comuna Grădistea.  Târgul care va fi organizat cu această ocazie va promova produsele culinare locale tradiționale și produsele de artizanat.

Se va organiza un spectacol la care vor fi invitați să participe ansamblul local și elevii școlilor din localitate. Vor fi organizate concursuri (de ciclism, de desene, de fotografie), mini expoziție, expoziție culinară a gospodinelor din localitate. Manifestarea își propune să contribuie la atingerea unuia din obiectivele creării pistei pentru cicliști și anume dezvoltarea durabilă a zonei prin turism alternativ care are la bază principii de minimizare a impactului activităţii turistice asupra mediului natural în vederea obţinerii creșterii ecologice contribuind la menţinerea şi îmbunătăţirea stării de conservare la prezervarea tradițiilor locale și la reanimarea acestora.

Pista pentru cicliști se desfășoară de-a lungul Drumului Național 31 Călărași- Oltenița, pe partea stângă , cu o lungime de 5641 m. Începe de la lacul Gălățui din satul Rasa la km 10 pe DN31, si se termină în satul Grădiștea în dreptul străzii Buzeşti. Pista are o lățime de 1,0 m și 29 platforme de încrucișare cu lungimea de 8 m și lățimea de 1,0 m, amplasate la cca. 200 m una de alta.

Prin această investiţie se încearcă revitalizarea spirituală şi culturală a comunei, dezvoltarea spiritului civic al locuitorilor, prin promovarea tradiţiilor culturale locale, cu ocazia fiecărei manifestaţii cultural artistice.

 

Pentru mai multe informații,

Oana-Denisa Glăvan

Primaria comunei Grădiștea, judetul Călărași

Tel: 0242/336.017 , E-mail: achizitiigradistea@yahoo.com

Articole asemănătoare

Primăria Călărași: Anunț de presă

publish@calarasisud.ro

DE CE ESTE IMPORTANT SA AI UN CONT DE UTILIZATOR ECOAQUA

Grădiștea: Ciclism prin Grădiştea –Tradiţie , Cultură şi Natură

publish@calarasisud.ro

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și folosirea datelor dvs. pe acest site web.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest website foloseşte cookie-uri proprii cât şi cookie-uri adăugate de terţi, pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Respectând prevederile legii 677/2001 vizând protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și la libera circulație a acestor date, SC GRUPEX 2000 SRL este înscrisă la ANSPDPC ca operator de date cu nr. 0019559 . Clientul companiei SC GRUPEX 2000 SRL își exprimă în mod expres consimțământul ca datele sale personale să fie preluate, stocate și prelucrate prin sisteme manuale și automate în următoarele scopuri: livrarea de servicii, îmbunătățirea conținutului furnizat, activități statistice sau de raportare. Accept Citește mai departe...