Călărași SUD
  • Acasă
  • Flash
  • Ciclism prin Grădiştea – Tradiţie, Cultură şi Natură
Flash

Ciclism prin Grădiştea – Tradiţie, Cultură şi Natură

banner

Comuna Grădiştea, judeţul Călăraşi a implementat proiectul „Piste pentru ciclişti – cale de valorificare a tradiţiilor şi potenţialului economico-social al comunei Grădiştea, judeţul Călăraşi” şi „Conservarea specificului local prin organizarea de târguri tradiţionale şi evenimente culturale, utilizarea mijloacelor de prezentare on-line a patrimoniului natural şi cultural al comunei Grădiştea”.

În data de 07 septembrie 2019 va avea loc la Grădiștea ”SĂRBĂTOAREA TOAMNEI”. Această sărbătoare va expune către toţi roadele muncii gospodăriilor din Gradiştea -oameni harnici  cu gospodării bogate. Vor avea loc spectacole de folclor, tombole organizate de sponsori cu premii în natură şi concursuri pentru elevi.

La târg se vor valorifica de către producătorii locali roadele grădinilor de legume, apicultorii vor veni cu produsele din acel an, strugurii culeşi vor fi oferiţi către populaţie.

 În acest fel zona va deveni cunoscută celor din imediata ei vecinătate ca un rezervor de produse agricole de calitate superioară cu preţuri accesibile de producător.

 Deplasarea cu bicicleta prin comună se va face în condiţii de siguranţă pe pista pentru ciclişti construită în cadrul proiectului. Pista pentru ciclişti se desfăşoară de-a lungul Drumului Naţional 31 Călăraşi- Olteniţa, pe partea stângă , cu o lungime de 5641 m. Începe de la lacul Gălăţui din satul Rasa la km 10 pe DN31, si se termină în satul Grădiştea în dreptul străzii Buzeşti. Pista are o lăţime de 1,0 m şi 29 platforme de încrucişare cu lungimea de 8 m şi lăţimea de 1,0 m, amplasate la cca. 200 m una de alta.

 Activităţile propuse a fi realizate prin proiect vor conduce la dezvoltarea durabilă a comunei Grădiştea şi la ridicarea calităţii vieţii locuitorilor ei.

Pentru mai multe informaţii,

Oana-Denisa Glăvan

Primaria comunei Grădiştea, judet Călăraşi

Tel: 0242/336.017 , E-mail: primaria@primariagradistea.ro

Articole asemănătoare

România Tv: Un criminal eliberat din închisoare pentru bună purtare a atacat cu cuţitul o vecină

publish@calarasisud.ro

Why You Should Pound Chicken Breasts Before Cooking Them

publish@calarasisud.ro

Microsoft’s Surface App Shows Accessory Battery Levels

publish@calarasisud.ro

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și folosirea datelor dvs. pe acest site web.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest website foloseşte cookie-uri proprii cât şi cookie-uri adăugate de terţi, pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Respectând prevederile legii 677/2001 vizând protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și la libera circulație a acestor date, SC GRUPEX 2000 SRL este înscrisă la ANSPDPC ca operator de date cu nr. 0019559 . Clientul companiei SC GRUPEX 2000 SRL își exprimă în mod expres consimțământul ca datele sale personale să fie preluate, stocate și prelucrate prin sisteme manuale și automate în următoarele scopuri: livrarea de servicii, îmbunătățirea conținutului furnizat, activități statistice sau de raportare. Accept Citește mai departe...