Călărași SUD
Actualitate

Circul continuă: Experiență în redactarea articolelor de presă dovedită numai prin fișa postului

banner

La Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași, sub comanda escrocului dovedit Virgil Diaconu, intitulat manager-interimar, se pregătește încă o blătuire a unui așa-zis concurs: Grațiela Soare, un fel de om bun la toate la redacția regretatului Sorin Danciu, urmează să fie angajată, pe postul de referent artistic, în cadrul compartimentului marketing (comunicare și relații cu presa).

Deși site-ul instituției are o secțiune specială destinată comunicării unor astfel de concursuri, acesta, ca și multe altele, nu a fost făcut public. Secțiunea respectivă a siteului Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași arată astfel, la acest moment:

Mai mult, pe acest post fusese angajată Elena Mitache, în urmă cu 2 ani. Între timp, Mitache a fost redistribuită inițial pe postul de vânzătoare de bilete, ulterior fiind exilată în postul de arhivar, într-o anexă a Cinematografului 3D. Tot Elena Mitache fusese angajată, tot prin concurs, și pentru postul de activități de secretariat și relații publice, în locul acesteia venind nevasta unui interlop din Modelu.

În data de 10 martie are loc prima etapă a acestui pretins concurs, constând în proba scrisă. Singurul candidat înscris pentru acest post este numita Grațiela Soare. Printre condițiile impuse de acesta se cere, în mod expres, ca participantul să aibă experiență în comunicare cu mass-media “și redactare materiale de comunicare dovedită cu documente minimum 5 ani”.

În schimb, Grațiela Soare nu a scris și semnat vreodată un material de presă. Asta cel puțin în ultimii 10 ani.

Afirmă că poate dovedi că are experiență în redactarea materialelor de comunicare pe baza adeverinței eliberate de angajator. “Eu m-am ocupat în cadrul ziarului și de lucrul ăsta.” Nu știe să ne spună titlul unui material de presă redactat de ea și sub care să-i apară semnătura. “Dar ziarul ăsta pe care eu îl scot acuma de cine este făcut? Eu, dacă mă duc la conferințele de presă, nu eu scriu știrea respectivă, în ziar? Trebuie neapărat să mă semnez?” Apune că poate dovedi că îndeplinește acest criteriu prin adeverința de salariat și prin cerințele din fișa postului. “Materialele erau semnate de redacția Jurnalul de Călărași, nu o anumită persoană”.

 • Doamnă, spre exemplu, în ultimii 5 ani, aveți vreun articol semnat Grațiela Soare?
 • Nu. Eu fac tot ziarul, nu numai un singur articol. Eu redactez tot ziarul. Prin fișa postului meu, se dovedește acest lucru, că eu cu asta mă ocup.
 • Puteți proba cu vreun articol semnat de dumneavoastră?
 • Păi este tot ziarul făcut de mine. Cine-l face altcineva?
 • În ziar, aveți comunicate de presă, nu articole. Cel puțin în ultimele două luni. Puteți proba că aveți vreun material de presă redactat de dumneavoastră?
 • Prin fișa postului, da. Și prin adeverința de salariat… Nu știu ce urmăriți sau ce vreți să scoateți în evidență dar prin fișa postului…
 • Lăsați fișa postului! Puteți să prezentați vreo probă materială, implicit un articol semnat de dumneavoastră?
 • Nu știu ce vreți să scoateți în evidență, dar de când a decedat domnul Danciu, eu redactez acest ziar. Ăsta este adevărul! Dacă fișa postului meu spune că redactez acest ziar, cu ce trebuie să mai dovedesc?
 • Doamnă, a redacta un anunț de mică publicitate, vând casă, 700 metri pătrați, nu înseamnă că redactați un material de presă.
 • Eu mă duc la conferințele de presă și eu redactez articolele. Și am și martori.
 • Puteți proba prin semnătură?
 • Am martori că am fost la acea conferință de presă!

Grațiela Soare nu poate proba că a redactat și semnat vreodată un articol de presă.

De la decesul fulgerător al regretatului prof. Sorin Danciu, în Jurnalul de Călărași nu au mai apărut articole, ci doar comunicate emise de diferite instituții publice și/sau anunțuri de mică și mare publicitate.

Deși pe acest post, în urmă cu 2 ani, a fost angajată o persoană, iată că pentru același post, în ascuns, se organizează un alt așa-zis concurs. Dar bugetul public suportă orice, inclusiv scheme de personal supradimensionate.

Articole asemănătoare

Au fost publicate rezultatele examenului de bacalaureat, sesiunea august-septembrie 2020 (înainte de contestații)

publish@calarasisud.ro

PNL / Numai prin vot ne eliberăm de rămăşiţele comunismului şi de un PSD care a inhibat dezvoltarea României

publish@calarasisud.ro

Primăria Călărași: Fonduri europene pentru modernizarea străzilor

publish@calarasisud.ro

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și folosirea datelor dvs. pe acest site web.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest website foloseşte cookie-uri proprii cât şi cookie-uri adăugate de terţi, pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Respectând prevederile legii 677/2001 vizând protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și la libera circulație a acestor date, SC GRUPEX 2000 SRL este înscrisă la ANSPDPC ca operator de date cu nr. 0019559 . Clientul companiei SC GRUPEX 2000 SRL își exprimă în mod expres consimțământul ca datele sale personale să fie preluate, stocate și prelucrate prin sisteme manuale și automate în următoarele scopuri: livrarea de servicii, îmbunătățirea conținutului furnizat, activități statistice sau de raportare. Accept Citește mai departe...