AcasăActualitateCompetiția Business-Plan - etapa județeană

Competiția Business-Plan – etapa județeană

Astăzi, 16.03.2023, s-a desfășurat la Colegiul Economic Călărași, Competiția Business-Plan, etapa județeană.


După desfășurarea etapei pe școală și a etapei locale, firmele DANUBE TOUR SRL de la Colegiul Economic, firmă ce are ca obiect de activitate “Activități ale agențiilor de turism”, profesor coordonator, Cazan Gheorghiu Marinela, și firma VIDEOHUNTER SRL de la Colegiul Tehnologic ”Nicolae Bălcescu” din Oltenița, care are ca obiect de activitate ‘’Comerț cu amănuntul nespecializat”, profesor coordonator, Dobre Adina, s-au calificat la etapa județeană.


Competiția constă în prezentarea planurilor de afaceri ale firmelor de exercițiu care își desfășoară activitatea în cadrul orelor de specialitate.
În cadrul acestor competiții, elevii își dezvoltă spiritul antreprenorial, se familiarizează cu activitățile specifice mediului real economic, își dezvoltă competențele necesare unui întreprinzător dinamic: gândirea critică, luarea deciziilor, asumarea responsabilităților, autoorganizarea și autoevaluarea individuală; asumarea riscului, utilizând instrumentele specifice managementului riscului, promovează colaborarea dintre firmele de exercițiu și mediul economic real și încurajează concurența și competitivitatea firmelor de exercițiu implicate.


În urma evaluării planurilor de afaceri, firma de exercițiu câștigătoare este FE DANUBE TOUR SRL și va reprezenta județul Călărași la Competiția Business Plan – faza regională, care se va desfășura la Colegiul Economic ”Ion Ghica” din Târgoviște.


”Elevii sunt foarte implicați în această activitate și consider că este un lucru benefic pentru viitorul lor antreprenorial, având în vedere specificul liceului. Aceste competiții îi ajută pe toți cei implicaţi în dezvoltarea activităţii antreprenoriale, în integrarea lor mai ușoară pe piața muncii.
Îi felicit pe colegii mei de specialitate, pe toți elevii implicaţi în această competiţie şi mulţumesc tuturor pentru implicare.” Inspector Școlar General, ISJ Călărași, prof. Roxana Natalia Pațurcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Must Read