AcasăComunicate de presăCOMUNICAT DE PRESĂ Privind reciclarea deșeurilor în municipiul Călărași

COMUNICAT DE PRESĂ Privind reciclarea deșeurilor în municipiul Călărași

În urma discuțiilor pe care conducerea Primăriei Municipiului Călărași le-a avut, în cursul zilei de marți, 10 iulie 2018, cu cea a operatorului  de salubrizare REBU, dorim să vă informăm următoarele:

– de la 1 august 2018, fiecare gospodărie din zona de case va primi săptămânal, din partea REBU, câte un sac de 120 l pentru colectarea materialelor reciclabile (plastic, metal, hârtie, carton) mai puțin sticlă.

– atât operatorul de salubrizare, cât și fiecare cetățean, au obligativitatea, prin contract, de colecta selectiv, respectiv de a recicla deșeurile. Astfel, rugăm călărășenii să folosească în mod corespunzător pubelele destinate materialelor reciclabile pentru ca, ulterior, toată responsabilitatea colectării selective să rămână numai în sarcina operatorului.

 deșeurile provenite din construcții/demolări NU sunt ridicate de REBU, așadar NU le mai lăsați lângă platformele de gunoi. Acestea trebuie ridicate de societatea de salubrizare autorizată pentru transportul de deșeuri rezultate din demolări (Iridex Group Salubrizare, pe care o puteți regăsi la numărul de telefon 0738763659)

– resturile vegetale trebuie depozitate în așa fel încât Serviciul Public Pavaje Spații Verzi să le poată ridica în mod periodic.

Nerespectarea celor menționate mai sus va duce automat la aplicarea de penalizări din partea Comisiei Europene pe acest segment al gestionării deșeurilor, cu repercusiuni asupra tarifului practicat de operator. În concluzie, cu repercusiuni asupra călărășenilor, prin mărirea substanțială a tarifului.

BIROUL DE PRESĂ

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Must Read