AcasăActualitateDeputatul călărășean Emil-Florian Dumitru: Raport de adoptare pentru Legea Pescuitului

Deputatul călărășean Emil-Florian Dumitru: Raport de adoptare pentru Legea Pescuitului

Sectorul pescăresc nu beneficiază în prezent de atenția cuvenită și are nevoie de o reglementare adecvată, a fost declarația făcută de parlamentarul călărășean Emil-Florian Dumitru, după ce, la sfârșitul lunii aprilie, Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice din Camera Deputaților, a adoptat Legea Pescuitului și a Protecției Resursei Acvatice Vii.

În calitatea sa de coinițiator, Emil-Florian Dumitru, care este și vicepreședinte în cadrul Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice din Camera Deputaților, declara, cu această ocazie:

„Am făcut un pas crucial în direcția reglementării și protejării resurselor acvatice și a creării cadrului legal al pescuitului, precum și în sensul gestionării, respectiv conservării acestor resurse. Prin adoptarea noului cadru legislativ se creează mediul necesar pentru ca pescarii să poată obține cât mai mult pește pentru consumul intern.”

În cursul zilei de ieri, 25 iunie, Legea Pescuitului și a Protecției Resursei Acvatice Vii, demers legislativ inițiat de deputatul liberal călărășean, a primit raport de adoptare în cadrul ședinței comune a Comisiilor pentru Agricultură, Politică Economică, Mediu și Constituționalitate, din Senat și Camera Deputaților.

„Un pilon al progresului, ce deschide un nou orizont pentru România, această lege simbolizează angajamentul nostru față de sustenabilitate și inovare în sectorul acvaculturii. Cu viziune și determinare, a fost construit un cadru legal ce va da o șansă acvaculturii din România, de o importanță primordială, piscicultorii din România având nevoie de un cadru legal de manifestare și accesare al fondurilor europene prin prisma programului operațional de pescuit.”

Prin acest demers, Emil-Florian Dumitru are certitudinea că securitatea alimentară națională va fi consolidată prin asigurarea unei producții de pește și produse acvatice de înaltă calitate.

„Deși România deține o suprafață însemnată de apă dulce a Europei, 80% din cantitatea de pește pentru consumul intern este importată. Sprijinul adus piscicultorilor marchează momentul în care România asigură necesarul de pește pentru consumatorul român.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Must Read