Călărași SUD
Actualitate

DSVSA CALARASI ATENTIONEAZA CRESCATORII DE PASARI DIN GOSPODARIILE POPULATIEI

banner

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Calarasi, anunță crescătorii și deținătorii de păsări domestice că, începand cu luna martie 2020 se desfășoară acțiunea de vaccinare antipseudopestoasă a galinaceelor (găini, curci, bibilici) existente în gospodăriile populației.

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează crescătorii și deținătorii de păsări cu privire la importanța și obligativitatea efectuării acestei acțiuni.

Acțiunea se desfășoară prin medicii veterinari de liberă practică împuterniciți concesionari, din localitatea de origine.

 Boala de Newcastle (pseudopesta aviară) este o boală infecțioasă virală a păsărilor, caracterizată prin tulburări digestive (gușă împăstată, fecale lichide, fetide, de culoare verzuie sau galben gri, uneori cu striuri de sânge), respiratorii (jetaj seromucos, dispnee cu respirație zgomotoasă, adeseori bucală), nervoase (convulsii generalizate, poziții anormale ale capului și gâtului).

Imunizarea păsărilor domestice este obligatorie și intră în responsabilitatea proprietarului de păsări și a medicului veterinar de liberă practică împuternicit concesionar

Costul produsului biologic și cel al manoperei de efectuare a acțiunii sunt suportate de proprietar.

Atentionam cetãtenii sã colaboreze pentru efectuarea actiunii de vaccinare antipseudopestoasa numai cu medicul veterinar si personalul sanitar-veterinar de la cabinetele sanitar-veterinare din localitate. Practica achizitionãrii vaccinului si injectarea pãsãrilor de cãtre proprietari este o practicã interzisã.

În cazul apariţiei unui focar de pseudopestă aviară, în efectivele în care vaccinarea este obligatorie, proprietarii de păsări, în cazul în care aceștia nu au permis medicului veterinar de liberă practică să efectueze vaccinarea obligatorie a păsărilor, vor fi sancţionaţi conform legislaţiei în vigoare.

In cazul aparitiei de semne de boala la pasarile detinute in gospodarii anuntati intimp util medicul veterinar de libera parctica concesionar sau DSVSA Calarasi la numar telefon 0242313676.

DIRECTOR EXECUTIV,

Dr VIOREL BUCUR

Articole asemănătoare

PNL va continua demersurile pentru a asigura succesul moțiunii de cenzură

publish@calarasisud.ro

Primăria municipiului Călărași: Nou contract cu finanțare europeană nerambursabilă

DIICOT – Biroul Teritorial Călărași: Scandal între clanurile de proxeneți pentru o prostituată minoră

publish@calarasisud.ro

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și folosirea datelor dvs. pe acest site web.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest website foloseşte cookie-uri proprii cât şi cookie-uri adăugate de terţi, pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Respectând prevederile legii 677/2001 vizând protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și la libera circulație a acestor date, SC GRUPEX 2000 SRL este înscrisă la ANSPDPC ca operator de date cu nr. 0019559 . Clientul companiei SC GRUPEX 2000 SRL își exprimă în mod expres consimțământul ca datele sale personale să fie preluate, stocate și prelucrate prin sisteme manuale și automate în următoarele scopuri: livrarea de servicii, îmbunătățirea conținutului furnizat, activități statistice sau de raportare. Accept Citește mai departe...