AcasăActualitateEmil-Florian Dumitru, lider PNL: Politicienii trebuie să-și îndrepte atenția către fermierii locali,...

Emil-Florian Dumitru, lider PNL: Politicienii trebuie să-și îndrepte atenția către fermierii locali, considerați adevărații eroi ai agriculturii românești

În cursul zilei de ieri, în cadrul ședinței Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaților, a fost adoptat proiectul de lege pentru aprobarea OUG privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru compensarea parțială a pierderilor la cultura de tomate în spații protejate și cultura de usturoi.

În calitate de vicepreședinte al acesteia, deputatul PNL Emil-Florian Dumitru s-a arătat bucuros că, alături de colegii săi din Comisia pentru Agricultură din Camera Deputaților, au reușit să vină, din nou, în ajutorul fermierilor, votând suplimentarea fondurilor alocate.

„Astăzi, în ședința Comisiei pentru Agricultură am adoptat aprobarea proiectului de lege pentru aprobarea OUG privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru compensarea parțială a pierderilor la cultura de tomate în spații protejate și cultura de usturoi.”

Vicepreședintele Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaților, Emil-Florian Dumitru, consideră un lucru prioritar faptul că politicienii trebuie să-și îndrepte atenția către fermierii locali, considerați adevărații eroi ai agriculturii românești.

„Acolo unde tradiția se întâlnește cu pasiunea, fermierii români cultivă cu devotament două dintre darurile prețioase ale pământului: tomatele și usturoiul.”

Mai mult, la sfârșitul săptămânii trecute, pe raza orașului Fundulea, a avut loc târgul expozițional Agriplanta-Romagrotec, în organizarea DLG Intermarketing. Deputatul călărășean Emil-Florian Dumitru, prezent la acest eveniment, a remarcat că fostul premier al României și, totodată, președinte al Partidului Național Liberal, Nicolae Ionel Ciucă, rămâne un susținător al agriculturii și industriei alimentare din România. Acesta a vizitat expoziția, exprimându-și, cu acest prilej, încă o dată sprijinul pentru acest sector economic vital pentru România.

„În condițiile în care agricultura românească reprezintă a cincea putere agricolă din Uniunea Europeană, cred că dezvoltarea acestui domeniu este un interes strategic al României. Astfel, în mediul rural se vor crea de locuri de muncă, se va reduce deficitul de balanța comercială și va crește consumul de alimente sănătoase. Satul românesc are un viitor și trebuie să investim mai mult aici.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Must Read