AcasăActualitateEveniment: Alina Gorghiu, ministrul Justiției, în vizită în județul Călărași

Eveniment: Alina Gorghiu, ministrul Justiției, în vizită în județul Călărași

Marți, 1 august, ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a efectuat o vizită de lucru în Călărași, alături de secretarul de stat, George Șerban. Cei doi demnitari au onorat, astfel, invitația senatorului Ciprian Pandea, președinte PNL Călărași, de a fi prezenți în județul nostru.

Prezentă la Călărași, Alina Gorghiu, ministrul Justiției, a precizat că a avut runde de discuții cu reprezentanții mediului juridic județean:

„Peste 3000 de minori sunt victime ale violenței domestice în primele 5 luni din 2023. Rămâne prioritate zero pentru mine. De aceea, o temă importantă la nivelul parchetelor și instanțelor trebuie să rămână amenajarea camerelor de audiere a minorilor. La Călărași, trei încăperi urmează să fie finalizate la începutul anului viitor. Subiecte importante atinse cu judecătorii și procurorii: obiective de investiții prin PNRR, deficitul de resursă umană, litigiile privind copiii abandonați, ordinele de protecție, ghidul privind specializările expertizei tehnice judiciare și accentuarea rolului medierii în soluționarea conflictelor. Cu reprezentanții Baroului Călărași am dezbătut importanța predării educației juridice în școli și atragerea tinerilor către profesia de avocat. Avocații rămân parteneri indispensabili ai actului de justiție. Astăzi, în calitate de ministru al justiției, am reiterat toată deschiderea la dialog și sprijin pentru găsirea celor mai bune soluții pentru problemele cu care se confruntă mediul juridic.”

Ziua ministrului Alina Gorghiu a debutat prin întâlniri cu mediul juridic călărășean, acestea fiind urmate de o conferință de presă la sediul PNL Călărași, alături de senatorul Ciprian Pandea, deputatul Emil Dumitru și secretarul de stat George Șerban.

În a doua parte a zilei, au urmat întâlniri politice găzduite de primarul liberal al comunei Sohatu, Cătălin Iordache. Prima a fost alături de Organizația Femeilor Liberale, care a organizat o reuniune zonală, cu participarea senatoarei Nicoleta Pauliuc, președinta organizației naționale, și a Dorei Cojocaru, președinta OFL Ilfov, discuțiile fiind inițiate de lidera OFL Călărași, Roxana Natalia Pațurcă.

La cea de-a doua întâlnire politică au participat primarii și președinții de organizații locale din întreg județul Călărași, consilieri județeni și directorul AFIR – George Chiriță, fiind discutate aspecte legate de anul electoral 2024, precum și de situația economică actuală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Must Read