AcasăActualitateEXAMEN NAȚIONAL DE DEFINITIVARE ÎN ÎNVĂȚĂMÂNT - SESIUNEA 2022

EXAMEN NAȚIONAL DE DEFINITIVARE ÎN ÎNVĂȚĂMÂNT – SESIUNEA 2022

În județul Călărași, dintre cei 137 de candidați înscriși la examenul național de definitivare în învățământ la 17 de discipline de examen, au fost admiși la proba scrisă 128 de candidați, care au îndeplinit cumulativ următoarele condiții: efectuarea unui stagiu de predare în specialitate de cel puțin un an, calificativul pentru anul școlar în curs „Bine” sau „Foarte bine” și media aritmetică a notelor obținute la inspecția la clasă și la evaluarea portofoliului profesional – minimum 8 (dar note nu mai mici de 7 la fiecare din probele respective).

Conform Metodologiei-cadru de organizare și desfășurare a examenului național de definitivare în învățământ, în vederea susținerii probei scrise, candidații vor avea acces în sălile de examen, cel mai devreme, la ora 7:30 și, cel mai târziu, la ora 8:00, în baza unui act de identitate/pașaport valabil. După primirea subiectelor, durata de redactare a lucrărilor este de 4 (patru) ore, timp ce poate fi depășit doar în cazul candidaților cu cerințe speciale care au solicitat acest lucru.

La fel ca în anii anteriori, disciplinele de examen cu cel mai mare număr de candidați înscriși sunt: învățământ primar în limba română (38), educație fizică și sport (17), învățământ preșcolar în limba română (46).

La centrul de examen organizat la Liceul Teoretic ”Mihai Eminescu” Călărași s-au prezentat 117 candidați din cei 128 admiși la proba scrisă; 14 candidați s-au retras din motive personale, un candidat a fost eliminat.

Subiectele, precum și baremele de evaluare sunt asigurate de către Centrul National de Politici și Evaluare în Educație și vor fi afișate, după susținerea probei scrise, pe site-ul subiecte.edu.ro  și la avizierele centrelor de examen.

Primele rezultate vor fi afișate în data de 27 iulie în centrele de examen și pe site-ul definitivat.edu.roContestațiile se depun la centrele de examen, conform calendarului aprobat, în zilele de 27 iulie, după afișarea rezultatelor, și pe 28 iulie, până la ora 12:00.  

Rezultatele finale se afișează la centrele de examen și pe site-ul anterior menționat, în data de 4 august 2022.

Informații suplimentare despre organizarea și desfășurarea examenului național de definitivare în învățământ, precum și despre programele specifice pentru examen sunt disponibile pe site-ul definitivat.edu.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Must Read