AcasăAnunțuriGrădiștea: Ciclism prin Grădiştea –Tradiţie , Cultură şi Natură

Grădiștea: Ciclism prin Grădiştea –Tradiţie , Cultură şi Natură

Comuna Grădiştea, judeţul Călăraşi implementează proiectul „Piste pentru ciclişti – cale de valorificare a tradiţiilor şi potenţialului economico-social al comunei Grădiştea, judeţul Călăraşi” şi „Conservarea specificului local prin organizarea de târguri tradiţionale şi evenimente culturale, utilizarea mijloacelor de prezentare on-line a patrimoniului natural şi cultural al comunei Grădiştea”.

Tradiţional în luna octombrie în România se organizează o zi a recoltei.

În data de 06 octombrie 2018, la Grădiştea va avea loc evenimentul intitulat “Ziua Recoltei pentru gospodarii din Grădiştea”. Această sărbătoare va încheia anul agricol şi în acelaşi timp şi sezonul turistic cu facilităţile oferite prin realizarea pistei de cilclism. Vor avea loc manifestări artistice, concursuri de gătit pentru gospodarii din comună, expozitii culinare de peşte pregătit „ca la Grădiştea”, iar pe site vor fi postate reţetele cele mai reuşite şi va fi organizată “Caravana bicicliştilor din Călăraşi” unde se vor vizita obiectivele turistice puse în valoare de proiect.

Elevii vor participa la concursuri de desen şi fotografie.

La manifestare vor fi invitaţi să participe şi să se implice toţi factorii economici existeniţi în comună.

Deplasarea cu bicicleta prin comună se va face în condiţii de siguranţă pe pista pentru ciclişti construită în cadrul proiectului. Pista pentru ciclişti se desfăşoară de-a lungul Drumului Naţional 31 Călăraşi- Olteniţa, pe partea stângă , cu o lungime de 5641 m. Începe de la lacul Gălăţui din satul Rasa la km 10 pe DN31, si se termină în satul Grădiştea în dreptul străzii Buzeşti. Pista are o lăţime de 1,0 m şi 29 platforme de încrucişare cu lungimea de 8 m şi lăţimea de 1,0 m, amplasate la cca. 200 m una de alta.

Activităţile propuse a fi realizate prin proiect vor conduce la dezvoltarea durabilă a comunei Grădiştea şi la ridicarea calităţii vieţii locuitorilor ei.

 

Pentru mai multe informaţii,

Oana-Denisa Glăvan

Primaria comunei Grădiştea, judet Călăraşi

Tel: 0242/336.017 , E-mail: achizitiigradistea@yahoo.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Must Read