Călărași SUD
  • Acasă
  • Exclusiv
  • Eveniment: Ansamblul Spicul Dorobanțu la Troia Folk Dance Festival
Exclusiv

Eveniment: Ansamblul Spicul Dorobanțu la Troia Folk Dance Festival

banner

Ansamblul folcloric Spicul al satului Dorobanțu, a fost creat la 30 martie 2013, ca o inițiativă a primarului Vasile Stoica, cu Decizia nr. 9, din 2013 a Consiliului Local Dorobanțu. Este format din 53 de elevi ai Școlii Gimnaziale nr. 1 Dorobanțu, elevi care frecventează, săptămânal, repetiția organizată în sala de gimnastică sau pe scena organizată în 2014 în parcul satului, fiind predată de domnul Aurel Mailat, instructor.

Ansamblul folcloric Spicul promovează cultura tradițională și creația locală populară actuală, printr-o activitate artistică riguroasă care va fi realizată prin spectacole și activități în ramura creatoare populară.

Având sprijinul Consiliului Local, din bugetul local au fost cumpărate 30 de costume populare, 15 pentru fete și 15 pentru băieți.

Ansamblul folcloric Spicul a participat la activități culturale organizate de satul Dorobanțu, Consiliul Județean Călărași, iar în perioada 20-24 aprilie a participat la Festivalul Internațional pentru Copii din Eskisehir, Turcia.

Printre activitățile culturale, enumerăm:
– Ziua satului Dorobanțu, prima ediție în 2013, a doua ediție în 2015;
– Ziua Femeii – 8 Martie 2014,2015;
– Emisiunea TV Familia Favorit, în decembrie 2014;
– Festivalul Internațional pentru Copii Neos Marmaras Grecia, 2015;
– Festivalul Internațional pentru Copii Macedonia Ohrid, Muntenegru, Bar 2016;
– Festivalul Internațional pentru Copii Croația, 2017.

Începând cu anul 2014, ansamblul a participat la Festivalul Internațional de Folclor Hora Mare, din Călărași, unde a fost apreciat. În august 2014, satul Dorobanțu a fost gazda ansamblului turc Kalkedon Dans.

Acest schimb cultural a fost o experiență foarte plăcută pentru copiii din Ansamblul Spicul Dorobanțu, a contribuit la îmbogățirea lor spirituală și i-a ajutat să își facă noi prieteni.

Copiii au dansat foarte bine, încântând toți membrii comunității, sunt foarte entuziaști și dovedesc că sunt profesioniști în activitatea lor.

În acest an, în perioada 26 – 30 Octombrie, Ansamblul Folcloric Spicul Bărăganul va participa la festivalul denumit International Troia Folk Dance Festival, care va avea loc în localitatea Cafad-Canakkale, Turcia. Urmează astfel să raporteze această acttivitate care este organizată sub egida 2018 UNESCO Troia Year.

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și folosirea datelor dvs. pe acest site web.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest website foloseşte cookie-uri proprii cât şi cookie-uri adăugate de terţi, pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Respectând prevederile legii 677/2001 vizând protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și la libera circulație a acestor date, SC GRUPEX 2000 SRL este înscrisă la ANSPDPC ca operator de date cu nr. 0019559 . Clientul companiei SC GRUPEX 2000 SRL își exprimă în mod expres consimțământul ca datele sale personale să fie preluate, stocate și prelucrate prin sisteme manuale și automate în următoarele scopuri: livrarea de servicii, îmbunătățirea conținutului furnizat, activități statistice sau de raportare. Accept Citește mai departe...