AcasăExclusivEveniment: Ansamblul Spicul Dorobanțu la Troia Folk Dance Festival

Eveniment: Ansamblul Spicul Dorobanțu la Troia Folk Dance Festival

Ansamblul folcloric Spicul al satului Dorobanțu, a fost creat la 30 martie 2013, ca o inițiativă a primarului Vasile Stoica, cu Decizia nr. 9, din 2013 a Consiliului Local Dorobanțu. Este format din 53 de elevi ai Școlii Gimnaziale nr. 1 Dorobanțu, elevi care frecventează, săptămânal, repetiția organizată în sala de gimnastică sau pe scena organizată în 2014 în parcul satului, fiind predată de domnul Aurel Mailat, instructor.

Ansamblul folcloric Spicul promovează cultura tradițională și creația locală populară actuală, printr-o activitate artistică riguroasă care va fi realizată prin spectacole și activități în ramura creatoare populară.

Având sprijinul Consiliului Local, din bugetul local au fost cumpărate 30 de costume populare, 15 pentru fete și 15 pentru băieți.

Ansamblul folcloric Spicul a participat la activități culturale organizate de satul Dorobanțu, Consiliul Județean Călărași, iar în perioada 20-24 aprilie a participat la Festivalul Internațional pentru Copii din Eskisehir, Turcia.

Printre activitățile culturale, enumerăm:
– Ziua satului Dorobanțu, prima ediție în 2013, a doua ediție în 2015;
– Ziua Femeii – 8 Martie 2014,2015;
– Emisiunea TV Familia Favorit, în decembrie 2014;
– Festivalul Internațional pentru Copii Neos Marmaras Grecia, 2015;
– Festivalul Internațional pentru Copii Macedonia Ohrid, Muntenegru, Bar 2016;
– Festivalul Internațional pentru Copii Croația, 2017.

Începând cu anul 2014, ansamblul a participat la Festivalul Internațional de Folclor Hora Mare, din Călărași, unde a fost apreciat. În august 2014, satul Dorobanțu a fost gazda ansamblului turc Kalkedon Dans.

Acest schimb cultural a fost o experiență foarte plăcută pentru copiii din Ansamblul Spicul Dorobanțu, a contribuit la îmbogățirea lor spirituală și i-a ajutat să își facă noi prieteni.

Copiii au dansat foarte bine, încântând toți membrii comunității, sunt foarte entuziaști și dovedesc că sunt profesioniști în activitatea lor.

În acest an, în perioada 26 – 30 Octombrie, Ansamblul Folcloric Spicul Bărăganul va participa la festivalul denumit International Troia Folk Dance Festival, care va avea loc în localitatea Cafad-Canakkale, Turcia. Urmează astfel să raporteze această acttivitate care este organizată sub egida 2018 UNESCO Troia Year.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Must Read