AcasăFlashLehliu-Gară: Proxenetul Cartof trafica minore

Lehliu-Gară: Proxenetul Cartof trafica minore

Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Călărași şi procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Călărași, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale, au efectuat 5 percheziții la persoane bănuite de comiterea de infracțiunilor de trafic de minori,, proxenetism și constituirea unui grup infracțional organizat. Cinci persoane au fost arestate preventiv.

Matroanele Ioana și Florina

Este vorba de numiții Necula Aurel, Roșu Ioana, Badea Nicolae, zis Manu, Gheorghe Florina și Iordache Cătălin, zis Cartof. Toți 5 au fost arestați în cursul zilei de 13 septembrie, de Tribunalul Călărași, fiind acuzați de constituire de grup infracțional organizat, proxenetism, trafic de minori sau complicitate la trafic de minori. La data de 12 septembrie a.c., poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Călăraşi şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Călăraşi, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române, au efectuat cinci percheziții, în orașul Lehliu-Gară, județul Călărași și localitățile învecinate.

Le scotea la produs, pe autostradă

Din cercetări a reieşit că, începând cu luna februarie 2017, cinci persoane ar fi constituit un grup infracțional organizat, specializat în trafic de minori, prin exploatare sexuală și proxenetism. Membrii grupării ar fi înlesnit practicarea prostituției a trei tinere, în zona stațiilor de alimentare carburanți situate pe autostrada A2. În cauză, au fost efectuate cinci percheziții domiciliare și au fost puse în aplicare 12 mandate de aducere. Față cinci persoane, trei bărbați și două femei a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunilor de trafic de minori, complicitate la trafic de minori, proxenetism și constituirea unui grup infracțional organizat. Acțiunea a beneficiat de sprijinul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Ialomița, Inspectoratului de Poliție Județean Călărași și Inspectoratului de Jandarmi Județean Călărași.

Cum se împărțeau banii

Inculpatul Necula Aurel a avut rolul de organizator al activităţii de prostituţie, în această calitate acesta ocupându-se de plasarea fetelor, de căutarea de clienţi, de asigurarea transportului în locurile de practicare a prostituţiei, asigurarea pazei şi protecţiei acestora la locul de muncă şi colectarea sumelor de bani obţinute ca urmare a practicării prostituţiei. Sumele de bani obţinute de către persoanele vătămate din practicarea prostituţiei  erau  împărţite între inculpatul  Necula Aurel şi persoanele care le-au recrutat pentru practicarea prostituţiei, respectiv inculpaţii Badea Nicolae, Gheorghe Florina şi Roşu Ioana.

Curvele din parcare

Pentru a nu rezulta implicarea sa în activitatea infracţională, inculpatul Necula Aurel e evitat  expunerea în public, astfel că pentru asigurarea pazei persoanelor traficate la locul de muncă  l-a recrutat inculpatul Iordache Cătălin, minor la acea dată. Activitatea de practicare a prostituţiei s-a desfăşurat, în principal, pe autostrada A2, cu predilecţie în zona parcărilor de la km. 49, dar şi la km. 68, clienţii de bază ai persoanelor vătămate  fiind conducătorii de autotrenuri care opreau în aceste parcări.

Luată pe capotă

În scopul acostării clienţilor, persoanele traficate urmăreau locul unde parcau  tirurile şi se deplasau neregulamentar, de pe un sens de mers pe celălalt, în funcţie de locul unde opreau acestea, sărind parapetul ce separă sensurile de mers ale autostrăzii, punând în acest fel în pericol viaţa  lor  şi a participanţilor la trafic. Astfel, în data de 23.02.2017, în jurul orelor 22.00, minora în vîrstă de 16 ani a traversat autostrada A2, în zona parcărilor de la km. 49, pentru a ajunge de pe un sens de mers pe celălalt. După ce a sărit parapetul ce separă sensurile de mers, victima a fost lovită de un autoturism care circula pe banda a II-a de mers, suferind  vătămări corporale în urma accidentului auto.

Așteptau la grupurile sanitare

Pentru a supraveghea activitatea persoanelor vătămate inculpatul Necula Aurel se plasa cu autoturismul la depărtare, în locuri cu vizibilitate, pentru a putea da îndrumări de la distanţă prin intermediul telefonului utilizat de către inculpatul  Iordache Cătălin, acesta din urmă având rolul de a le asigura protecţia imediată. Pentru a nu ridica suspiciuni cu privire la prezenţa lor în parcări pe timp de noapte, persoanele vătămate erau poziţionate în toaletele publice amenajate în aceste spaţii urmărind astfel  autovehiculele care intrau în parcări iar ulterior îşi făceau apariţia  în vedere acostării eventualilor clienţi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Must Read