AcasăActualitateLiviu Coman, candidat pentru funcția de primar, din partea Alianței PMP-Forța Dreptei,...

Liviu Coman, candidat pentru funcția de primar, din partea Alianței PMP-Forța Dreptei, pentru un Călărași verde

Liviu Coman, actual viceprimar al municipiului și candidat, pentru funcția de primar al Călărașiului, din partea Alianței PMP-FORȚA DREPTEI, atenționează că, până la nivelul anului 2020, zonele verzi ale municipiului au fost ocolite de vechea administrație publică locală.

„Până la începutul actualului mandat al guvernanței administrației publice locale, în privința plantării de arbori și arbuști ornamentali, pe domeniul public al municipiului, nu s-a făcut mai nimic.”

Inginer silvic de profesie, Liviu Coman, din calitatea sa de viceprimar al municipiului Călărași, s-a făcut remarcat prin mai multe inițiative de plantare a puieților de arbori și arbuști ornamentali. Numai în cadrul unei singure acțiuni, în toamna anului 2021, s-au plantat 330 de puieți din speciile mesteacăn, platan, tei argintiu, frasin, stejar, ienupăr argintiu, paltin argintiu, paltin de câmp, thuya, ienupăr etc.

„Am inițiat și coordonat acțiuni de plantare, în spațiile verzi, aliniamente și parcurile din municipiul Călărași, de puieți și arbuști ornamentali, cu ridicat potențial estetic și de protecție a mediului. În 3 sezoane, s-au plantat 3.000 de astfel de arbori și arbuști ornamentali cu valoare estetică urbană ridicată.”

Candidatul pentru funcția de primar al Călărașiului, din partea Alianței PMP-FORȚA DREPTEI, declară că acest lucru nu este suficient și că aceste acțiuni trebuie continuate.

„Trebuie continuată acțiunea de întinerire a materialului dendrologic din parcuri, aliniamente și alte zone identificate ca spații verzi.”

Precizează, totodată, că, la nivelul municipiului Călărași, este absolut necesară identificarea și eliminarea de pe domeniul public a arborilor uscați, a celor aflați într-o stare avansată de declin biologic, care constituie un pericol real la adresa cetățenilor sau a bunurilor materiale ale acestora, în condiții de vreme extremă, dar și înlocuirea acestora cu arbori și arbuști cu valoare estetică urbană ridicată.

Material realizat de: Som & Com Public Prest SRL Colibași

Comandat de Partidul Mișcarea Populară-Filiala Județeană Călărași, parte în Alianța Electorală PMP-Forța Dreptei
CUI MF: 21240022

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Must Read