Călărași SUD
Actualitate

Primăria Călărași: Fonduri europene pentru modernizarea străzilor

banner

Creșterea confortului în trafic prin asigurarea unei infrastructuri rutiere moderne care să ofere premisele folosirii transportului public de călători în vederea reducerii poluării, o cerință a Uniunii Europene la care municipiul Călărași răspunde #pozitiv.

Unul dintre cele 7 proiecte pe care administrația locală călărășeană le-a gândit, scris și depus pentru obținerea finanțării europene și care se adresează îmbunătățirii #mobilității urbane este cel care vizează modernizarea străzilor #București și #Prel.București, de la un capăt la celălalt – #carosabil#trotuare#spațiiverzi#canalizație pentru rețea subterană de date, #stații_inteligente de transport public.

Este primul proiect pentru care am semnat contractul de finanțare europeană pe Axa 4 a POR 2014-2020, în data de 2 decembrie 2019, cu o valoare record în istoria atragerii de fonduri europene a municipiului Călărași, de aproximativ 9,35 milioane euro. Din bugetul local se va asigura o cofinanțare de doar 2 %. ”Reducerea emisiilor de carbon în municipiul Călărași prin modernizarea infrastructurii căilor de rulare a transportului public local” este un proiect care are o durată de implementare de 30 de luni, din care 16 luni pentru execuția lucrărilor. În acest moment, ca urmare a necesității actualizării valorii documentației economice conform OUG 114/2018, așteptăm semnarea unui act adițional la contractul de finanțare europeană (în maxim o lună de zile), fiind pregătiți să demarăm imediat achiziția publică a lucrărilor.

Articole asemănătoare

Klaus Iohannis, la depunerea candidaturii: ȘTIU ce trebuie făcut și împreună cu un guvern pro european, în jurul PNL-ului, vom face această muncă pentru români!

publish@calarasisud.ro

Localitățile călărășene, realități și perspective

publish@calarasisud.ro

Klaus Iohannis îi cheamă pe români la vot. “PSD a schimbat de multe ori fețele, dar niciodată nu și-a schimbat năravul”

publish@calarasisud.ro

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și folosirea datelor dvs. pe acest site web.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest website foloseşte cookie-uri proprii cât şi cookie-uri adăugate de terţi, pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Respectând prevederile legii 677/2001 vizând protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și la libera circulație a acestor date, SC GRUPEX 2000 SRL este înscrisă la ANSPDPC ca operator de date cu nr. 0019559 . Clientul companiei SC GRUPEX 2000 SRL își exprimă în mod expres consimțământul ca datele sale personale să fie preluate, stocate și prelucrate prin sisteme manuale și automate în următoarele scopuri: livrarea de servicii, îmbunătățirea conținutului furnizat, activități statistice sau de raportare. Accept Citește mai departe...