AcasăActualitatePrimim la redacție: Lecție inedită de istorie, de Sfinții Arhangheli Mihail și...

Primim la redacție: Lecție inedită de istorie, de Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril

„Într-o țară așa de frumoasă, cu un trecut așa de glorios, în mijlocul unui popor atât de deștept, cum sa nu fie o adevărată religie iubirea de patrie și cum să nu-ți ridici fruntea, ca falnicii strămoși de odinioară, mândru că poți spune: SUNT ROMÂN!”(Al. Vlahuță)
Într-o mare zi de sărbătoare, de Sf. Arhangheli Mihail și Gavril, elevii claselor a II-a E și a III-a E, îndrumați de doamnele învățătoare Alexandra Nicoiu și Floriana Grozavu, de la Școala Gimnazială Nicolae Titulescu Călărași, au invitat preșcolarii grupei mari Prichindeii, de la G.P.P. Țara Copilăriei îndrumați de doamnele educatoare Ionela Anghel și Georgeta Dincă la o lecție inedită de istorie.
Acțiunea, denumită „Pe urmele strămoșilor noștri…”, desfășurată la Școala Gimnazială „Nicolae Titulescu”, face parte dintr-un amplu proiect de parteneriat educațional „Pas cu pas spre viața de școlar”, începută de cei mici în cadrul cercului pedagogic și a comisiei metodice, dedicat Anului Centenar.
În drumul lor spre cunoaștere, manifestând tot timpul o curiozitate de nestăvilit, preșcolarii se întrebau într-una din zile: „Ce este, doamnă, Centenarul?”. Ca să le explicăm cât mai bine acest aspect, am pornit de la baza formării poporului român, pe urmele strămoșilor noștri daci și romani. Alături de școlari, cu ajutorul metodelor didactice variate și a materialelor ce ne-au dus cu gândul la epoca strămoșilor noștri, cele trei clase au reușit să prezinte invitaților o pagină din trecutul nostru istoric, ajutați de costume specifice, de daci și romani, obiecte tradiționale specifice și materiale video. Au început activitatea defilând pe holul școlii, împărțiți în două tabere, daci și romani, în frunte cu steagurile celor două popoare, apoi au prezentat informații despre steag, conducători, obiceiuri, port, ocupații. În finalul acțiunii, preșcolarii au simulat uniunea dintre cele două popoare, împreună au cântat „Țara noastră” și au servit lipie cu miere.
Educarea copiilor în spiritul valorilor naționale, pentru a-și cunoaște originile și a-și prețui propria identitate este obligația noastră morală, a cadrelor didactice.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Must Read